V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi je moj Dom pod gorco.

Otroški tabor 2016 … se vidimo naslednje leto

Od 17.08. do vključno 19.08.2016 smo  v DOMU POD GORCO imeli prvi tabor za otroke naših zaposlenih, torej za “naše” otroke. Če smo se bali, da tabor ne bo uspel, smo se (seveda) motili. Vsi, tako otroci kot naši stanovalci in seveda starši, naši zaposleni, so bili navdušeni. Od tistih malih, še z dudko v ustih, do tistih, ki so seveda že “odrasli”. Ja, tisti, ki so že z velikim korakom vstopili v puberteto. Morda so včasih nekoliko “z rezervo” spremljali vse dogajanje, a takrat, ko je bilo “na sporedu” kaj super otroškega, so pokazali, da so še vedno otroci. Predvsem pa… Spoznali so se, ti “naši otroci”, in postali prijatelji. Saj, če se njihove mame in očetje družijo vsak dan, zakaj se ne bi še oni vsaj enkrat na leto, kajne?

Kaj se je dogajalo? Ogromno!!! Že zgodaj zjutraj so otroci telovadili z našimi stanovalci ali odšli na jutranji sprehod. Sledil je zajtrk in potem dnevne aktivnosti. Prvi dan, čeprav nam vreme ni bilo najbolj naklonjeno, smo postavili pred vhodom v DOM POD GORCO velik, napihljiv  grad, ki je navdušil vse. Tako male kot velike. Stanovalci so z nasmehom gledali ta otroški direndaj in se muzali ob skodelici kave. Ja, otroci so še vedno otroci. Sosedje so morda pogledovali proti domu za starejše, saj takšnega hrupa niso ravno navajeni. Prvi dan se je morda kateri od otrok tako zelo navdušil nad cirkuško animacijo bratov Malek, da obstaja nevarnost motenj v šolskem pouku. Klovn je klovn pač ves dan, tudi takrat, ko sedi v šolski klopi.  Drugi dan smo s eksperimentirali ali mavrično čarali in izvajali razne logične igre. Zadnji dan smo se “bolj” igrali in si  kosilo pripravili kar sami. Pizze se ne bi sramovali niti najboljši kuharji iz Italije, tako dobra je bila. Predvsem pa je bila “naša pizza”. Po kosilu so otroci poslikali majice za spomin na prvi Otroški tabor otrok DOMA POD GORCO 2016. Kaj smo še delali? Naj povedo kar slike. Bilo je super. In ja, pridemo drugo leto.

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.

Skip to content