V torek, 15.11.2016, smo na enoti Spominčica v DOMU POD GORCO priredili kuharsko urico s svojci in stanovalci te enote. Nikdar ni preveč stikov z ljudmi, ki jih imamo radi, posebej, če so to naši starši ali sorodniki, ki preživljajo jesen življenja v našem DOMU POD GORCO. Če povežemo še to s spomini iz otroštva, mladosti, potem so med njimi prav gotovo številni dogodki, ko se je družina srečala ob mizi, naj bo praznična ali tista za čisto navaden dan. Srečanje stanovalcev in svojcev, kjer smo skupaj kuhali, je bilo zato takšno drobno brskanje po spominu našega življenja v nekih drugačnih časih, drugačnih okoljih. Pa nismo samo kuhali, saj je kuhanje tudi vedno veselo druženje, pogovori, poskušanje tistega, kar smo pekli, debatiranje o starih časih in obujanje spominov. Uživali smo v skupnih trenutkih kot velika, srečna družina. In kaj smo sploh kuhali? Kaj bi na Štajerskem brez “štrudla”, kaj? Tokrat ni bil jabolčni, ampak sirov oziroma skutin. Tudi tokrat je prevzela prvo violino naša kuharica Majda, ki je res enkratna kuharica in ženska. Tako hitro, kot vrti testo v rokah, da postaja vedno tanjše, tako hitro spleta nitke med ljudmi in jih hitro zaposli. In tako je prav, saj je “štrudel” sedaj v celoti “naš štrudel”. Seveda smo delali tudi hrenovke v testu. Z izjemo “prve violine” pa je na flavti ogrela srce tudi naša Urša. Bilo je prijetno, toplo… ne samo v pečici, seveda. Okrog srčka!






























































































