V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi je moj Dom pod gorco.

Kar od SRCA pride, se SRCA prime

DOM POD GORCO je 16. junija 2018 ponovno na stežaj odprl svoja vrata ožji in širši skupnosti z namenom, da predstavi ne zgolj samo življenje, ampak prijetno domovanje stanovalcev Doma pod gorco. To je dan, ko pišemo zgodbo s humanitarno noto, s pridihom kulinarike, zabave in druženja v smislu, KAR OD SRCA PRIDE, SE SRCA PRIME.

Bilo je pestro in zanimivo, srčno in prijateljsko. Druženje s prijatelji, ki so številne obiskovalce tudi tokrat navdušili s svojimi kulinaričnimi dobrotami, druženje s prijatelji vinsko-kulinarične tržnice, druženje s posebnimi gosti, Marcosom Tavaresom, Otom Pestnerjem, Vinkom Šimekom in navsezadnje s stanovalci in zaposlenimi Doma pod gorco.

V kuharski boj so se podali izkušeni mojstri, ki vedno znova presenetijo s svojimi kuharskimi veščinami v Humanitarnem piskru presenečenja. V kotlih je zavrelo tako pri »domači« ekipi stanovalcev in zaposlenih kot pri Tezenskih šakalih, podjetju Proficio in Kadrovskih storitvah, potovalni agenciji Galileo 3000, Lions klubu Zarja, podjetju Procare, družini Šinkić in Vrtcu Studenci.  

Njihovo kuharsko razgledanost in izvirnost je ocenjeval kuharski mojster Slaviša Amidžič. Ob dobri hrani pa se je težko upreti okušanju dobre vinske kapljice, zato so v goste na vinsko – kulinarično tržnico povabili vinarje VinaKoper, vinarstva Frešer, vinarstva Pliberšek, M – enostavno dobra vina in vinarstva Puklavec & Friends.

K pestremu »vrvežu« na tržnici pa so pripomogli še čebelarji, izdelki iz ekoloških kmetij, lastniki starodobnih vozil  in še bi lahko naštevali.

V vsem žaru in zanosu, ki so ga ta dan začutili vsi, je Dom pod gorco postal del mreže Demenci prijazne točke.  Točka, ki je namenjena osebam z demenco, njihovim svojcem, vsem zaposlenim kot tudi vsem ostalim v skupnosti, kjer se točka nahaja.

Za zabavni program za otroke sta tudi tokrat poskrbela animatorja Malek, ki sta vso njuno igrivost in norčavost nasmejanih ust prenesla tudi med stanovalce v sobah.

Za popolno vzdušje pa sta poskrbela Vinko Šimek in Oto Pestner. V množici zbranih si je vsak mrmral njegove zimzelene melodije od tiste Trideset let, Vem nekje živeti mora, do Mati, bodiva prijatelja. Mlade in malo manj mlade pa je povsem, v svoji srčnosti in skromnosti, »obnorel« kapetan vijoličastih in odlični nogometaš Marcos Tavares.

Skupna vzajemnost vseh, ki iz leta v leto sodelujejo ob tem dogodku, je obrodila sadove. V dobrodelni sklad smo nabrali znesek v višini 2.000 EUR, ki bo pripomogel k strumnemu koraku enajstletnega Marka Aberška, da bo po operaciji na Floridi shodil brez opornic.

Srčnost in prijateljstvo udeležencev in obiskovalcev Doma pod gorco vsako leto še močneje potrjujeta osnovno sporočilo slogana: » V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi«.

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.

Skip to content