V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi je moj Dom pod gorco.

Etno Caffe ali pizza in tiramisu po naše

V sredo, 14.septembra 2016, smo priredili  Kuharsko urico z Višjo strokovno šolo za gostinstvo in turizem v športnem centru v I. nadstropju v okviru našega, sedaj že stalnega projekta, Etno Caffe. Tokrat je bila Italija. Ravno prav vroča, sončna, živahna, brbotajoča od zvokov, barv, okusov in pisanosti, po počitniškem avgustu. Na našem popotovanju, na katerem smo “prepotovali” že kar lep košček sveta, smo se tokrat ustavali pri naših živahnih zahodnih sosedih. Italija, ki je prav gotovo poznana še posebej po svoji kulinariki. Italijanska kuhinja je že davno preplavila meje Italije in postala tudi priljubljena kuhinja marsikoga med nami. Italijani uživajo ob dobri hrani, znajo ujeti svoj trenutek, pa naj bo to ob kavi, aperitivu, testeninah, čudovitih sladicah, tartufih … »Italijani jemo enako, kot se ljubimo« . Tako pravijo Italijani. Z užitkom in počasi! Kdo ne pozna njihove pizze, 1000 testenin na 1000 načinov, rižote, morskih sadežev… Italijani so tisti, ki so iznašli sladoled. Najbolj znana sladica v Italiji? Tiramisu, katerega ime pomeni »opomoči si« zaradi močne kave, ki je sestavina te sladice. Morda je kava brazilska, kolumbijska, a pijemo italijansko ekspresno kavo in kapučino. Seveda so tudi značilna rdeča in bela vina Italije od  chiantija, barbere, pinota, vernaccia, soave, verdicchia do fragolina. Od značilnih jedi Italije smo  pripravili  skupaj s stanovalci in  študenti Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem njihovo pizzo in tiramisu, malo so nam pa še dodali naši kuharji. Paleta italijanskih jedi kot se “šika”… Uh, kako človek postane lačen ob pogledu nanjo.

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.

Skip to content