V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi je moj Dom pod gorco.

Dan odprtih vrat

DOM POD GORCO je 17. junija 2017 ponovno na stežaj odprl svoja vrata ožji in širši skupnosti z namenom, da predstavi ne zgolj samo življenje, ampak prijetno domovanje naših stanovalcev.

Zadnja tri leta predvsem pišemo zgodbo s humanitarno noto, s pridihom kulinarike, zabave in druženja v smislu »ko srečava se spet čez dvajset let, v oči si bova zrla brez besed«. Ja, marsikdo se v takšnih okoliščinah, ob takšnih dogodkih res ponovno snide…so pa besede tudi del pesmi, ki jo je zapela naša glasbena gostja. Zdaj pa lepo po vrsti….

Bilo je pestro in zanimivo. V kuharski boj so se podali naši novi »stari« gostje, ki nas vedno znova presenetijo s svojimi kuharskimi veščinami v Humanitarnem piskru presenečenja. V kotlih je zavrelo tako pri »domači« ekipi stanovalcev in zaposlenih kot pri Društvu Tezenskih šakalov, podjetju Proficio PS, potovalni agenciji Galileo 3000, Veselemu studenčku iz Vrtca Studenci, Društvu Jezus je pot, zastopnik katerega je, ne zgolj priljubljen, ampak lahko rečemo kar oboževani Marcos Tavares. Le kdo ga ne pozna?

Pod taktirko Davida Vasiljeviča iz restavracije Pri Florjanu je »stroga žirija« pokušala dobrote izpod rok naših kuharskih prijateljev. Ni pa dobre hrane brez dobre kapljice, zato so nas na Vinsko kulinarični tržnici obiskali vinarji iz vinarstva Frešer, Ščurek, Pliberšek, Puklavec & friends in VinaKoper.

K pestremu dogajanju na tržnici so pripomogli Čebelarstvo Kirbiš, z ekološko kozmetiko se je predstavila ekološka kmetija Hiška zelišč, Turistična kmetija pri Kovačniku, Društvo podeželskih žena in deklet, Kooperativne dame so ponudile degustacijo njihovih dobrot, Ekološka kmetija Zeleni grič z naravnimi tinkturami La Vita, Mariborske lekarne, zaposleni Doma pod gorco smo obiskovalce pričakali s smoothieji, palačinkami in kavo. Z nami so bili tudi Društvo Hospic in pletilje Srnice, animator Malek s svojimi čarovniškimi vragolijami, Društvo ljubiteljev starodobnih vozil, Veteran klub Maribor, Slovenska vojska, ki s postavitvijo šotora poskrbi, da ostanemo »na suhem« in PGD Studenci z velikim curkom pene za otroke.

Da pa je bilo vzdušje »ta pravo« so poskrbeli g. Vinko Šimek z likom Jaka Šraufcigerja, ki ga ljudje še zmeraj niso pozabili, dama slovenske glasbe, ga. Nuša Derenda ter naši prijatelji Lukasovi frajtonarji. S svojimi točkami so navdušili »staro« in »mlado«. Mlajše in mlade po srcu pa je povsem »obnorel« kapetan NK Maribor, Marcos Tavares, ki mu je vsak »hraber«, ki se je postavil v gol, le tega želel ubraniti.

Solze sreče so poplačale ves naš trud, saj smo v dobrodelni sklad nabrali 1.600 EUR. Da pa je bil znesek še veličastnejši, je pripomogel Lions klub Maribor, ki je doniral še dodatnih 400 EUR. Tako smo Eneju skupaj podarili 2.000 EUR za rehabilitacijsko zdravljenje.

Skupna vzajemnost vseh, ki nam iz leta v leto stojite ob strani in sodelujete ob našem dogodku, je obrodila sadove. Vaše degustacije, srčnost in prijateljstvo pišejo zgodbe SREČE, ZADOVOLJSTVA, HUMANITARNOSTI…

Zatorej, dragi prijatelji, obiskovalci, zaposleni…HVALA, ker ste, brez Vas in Vaše srčnosti nam ne bi uspelo….ob letu osorej se zopet snidemo…

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.

Skip to content