Morda bi bil 21.april 2016 čisto navaden četrtek, a smo tega dne imeli na “sporedu” kuharsko urico z direktorjem našega DOMA POD GORCO. Tudi to ne bi bilo nič nenavadnega, če si ne bi direktor, Gregor Žigon, omislil pripravo božanske, nežne francoske sladice, katere priprava je kar umetnost. Čokoladni “souffle” ali sufle. Kadar se posladkamo z najbolj romantično francosko sladico z zapečeno skorjico in slastno tekočo, še vročo čokolado v njeni sredici, je tako, kot da bi se angeli z nebes preselili na naše brbončice. A priprava te slaščice zahteva kar nekaj poguma. Tega našemu direktorju nedvomno ne manjka. Seveda sta kot vedno bili razpoloženi za sodelovanje njegovi pomočnici, naši stanovalki. Slaščica je bila božanska… in ravno prav pečene, saj se je iz nje pocedila še vroča čokolada. Edina napaka je bila… da je bilo suflejev premalo. Bo treba kupiti več modelčkov in ponoviti “poskus”, kajne?









