V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi
je moj Dom pod gorco.

Predstavitev oskrbovanih stanovanj

Objekt oskrbovanih stanovanj DOM POD GORCO zajema 30 oskrbovanih stanovanj, namenjenih najemu s strani starejših oziroma starostnikov (preberite več). Objekt oskrbovanih stanovanj zajema:

  • 12 enoposteljnih oskrbovanih stanovanj ali stanovanjskih enot v izmeri okvirno 50 m²

  • 18 dvoposteljnih oskrbovanih stanovanj ali stanovanjskih enot v izmeri okoli 60 m²

Dom pod gorco

Oskrbovana stanovanja so razporejena v dva vhoda (vhod A in vhod B), kjer je v vsakem vhodu 15 oskrbovanih stanovanj, razporejenih v tri etaže oziroma pritličje z dvema nadstropjema. Oskrbovana stanovanja v pritlični etaži imajo vrtne atrije, ostala oskrbovana stanovanja pa balkon v izmeri 4 m². Posamezen sklop oskrbovanih stanovanj zajema tudi skupni prostor za druženje, spoznavanje novih ljudi in sklepanje novih medsebojnih vezi. Etaže so povezane tako z notranjim stopniščem kot z dvigalom. Oba vhoda povezuje podzemna garaža, v kateri so stanovalcem oskrbovanih stanovanj na razpolago parkirni prostori oziroma garažna mesta. Za uporabo garažnih mest se sklene posebna najemna pogodba (preberite več). Garaža je prav tako dostopna z dvigalom. Tukaj se nahaja tudi prostor za odlaganje smeti in ekološki otok.

Dom pod gorco

Oskrbovana stanovanja so arhitekturno prilagojena bivanju starejših (brez pragov, široki hodniki, vrata in dvigala, večje kopalnice, oprijemala in podobno). Vsako oskrbovano stanovanje ima samostojen priključek za stacionarni telefon, CATV, internet in klicno-signalne naprave, ki se nahajajo v kopalnici in v spalnem prostoru. Kuhinja je že opremljena (ima vso potrebno opremo, za katero se posebej plačuje mesečna najemnina; preberite več). Ostalo opremo za bivanje si priskrbijo stanovalci sami po lastnem izboru. Na željo stanovalca lahko namestimo opremo po standardih in normativih, ki opredeljujejo tovrstno storitev.

Dom pod gorco