V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi je moj Dom pod gorco.

Spet je tukaj veseli september

Kako čas hitro teče, kajne? Komaj smo vkorakali v poletje, že je tukaj september. Šolarji se odpravljajo spet v šolo, čeprav jih ima večina verjetno občutek, da so se počitnice šele začele. Če smo zelo, zelo iskreni, se veselimo konca počitnic. Z izjemo otroškega tabora v drugi polovici avgusta po hodnikih doma za starejše DOM POD GORCO skoraj ni bilo čutiti otroškega smeha in razigranosti. Seveda ne… Otroci so bili na morju, pri babicah, v gorah oziroma povsod, kjer so preživljali te počitniške dni. Tudi mi smo nekoliko »spali« v teh dveh mesecih, saj je bilo dogajanj poletnemu času primerno, bolj malo. Kar seveda ne pomeni, da se nič ni dogajalo! Seveda se je, a nekoliko bolj umirjeno. A sedaj spet polni energije vstopamo v september, v prihajajočo jesen.

Spet začenjamo z rednimi aktivnostmi. Enkrat do dvakrat tedensko se bodo odvijale aktivnosti po nadstropjih od 9.30 do 11.00 ure, kjer bodo varuhinje skupaj s stanovalci izvajale določene aktivnosti po njihovih željah. Vsak torek ob 9.30 se bo odvijala v športnem centru družabna igra tombola, ki je še vedno ena najljubših med našimi stanovalci. Z veseljem se udeležujejo vsake tombole, saj se družijo in veselijo simboličnih nagrad. Seveda se vrača tudi bridge. Stanovalci, ki so sedaj že izurjeni »mački«, komaj čakajo novih izzivov in napenjanja sivih celic. Bridge je res idealna igra za druženje in ohranjanje kognitivnih sposobnosti. Seveda se vsi veselimo ponovnih srečanj s člani Štajerskega bridge kluba. Vsak torek ob 10.15 v športnem centru igranje bridgea. Tudi pevske vaje pod vodstvom zborovodkinje Katje se bodo znova začele vsak torek med 13.00 in 14.00 uro v 2.nadstropju. Vabljeni tudi ostali, ki še oklevate. Saj vsi radi pojemo, kajne?

Torej se res začenja spet malo bolj aktivno življenje v našem domu za starejše. In prav je tako, kajne?

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.

Skip to content