V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi je moj Dom pod gorco.

PONOVNI OBISKI V DOMU POD GORCO

Spoštovani svojci!

Še enkrat se vam iskreno zahvaljujemo za vso razumevanje in izkazano podporo v tem težkem času epidemije. Vaše dobre želje, misli in splošna podpora nam je pomagala pri vzpostavitvi dosedanjih ukrepov ter omogočala nemoteno delo znotraj doma. Vsi skupaj smo se trudili, da smo polepšali dneve stanovalcem v času, ko so bili ločeni od vas.

Počasi pa so se začeli sproščati ukrepi na državni ravni in tudi domovi prejemamo nove smernice in navodila za ravnanje.

Tako smo dne 30.4.2020 s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti prejeli usmeritve glede Omogočanja obiskov v socialnovarstvenih zavodih in drugih izvajalcih institucionalnega varstva.

Obveščamo vas, da smo na podlagi prejetih smernic sprejeli odločitev, da bodo obiski za stanovalce v našem domu ponovno mogoči od četrtka, 7. maja 2020 dalje.

Prosimo vas, da glede obiskov upoštevate podana navodila, saj bomo le tako lahko zagotovili varnost naših stanovalcev in vaših bližnjih. Zaposleni smo v tem času vložili ogromno truda in znanja v preprečevanje vnosa okužbe Covid -19 v naš dom, zato bi vsakršne nadaljnje kršitve predstavljale  nevarnost za okužbo in dodatno tveganje za naše stanovalce.

Sproščanje ukrepov naj nas ne zavede, da smo varni pred Covid -19, zato bodimo še naprej pozorni na vse varnostne ukrepe.


NAVODILA GLEDE OBISKOV:

  • OBISKI MORAJO BITI VNAPREJ NAJAVLJENI:

Svojci najavo obiska uredite ustno po telefonu od ponedeljka do petka med 8.00 in 10.00 uro ali med 13.00 in 14.00 uro.

Za obisk stanovalcev enote Spominčice pokličite na telefonsko številko: 051/217-177.

Za obisk stanovalcev I. II. In III. etaže pokličite na telefonsko številko: 051 / 217-006.

Zaradi lažje organizacije dela, vas iskreno prosimo, da v zvezi z najavo obiskov kličete samo v zgoraj navedenem času.


  • ČAS OBISKA:

Obiski so omogočeni od ponedeljka do petka med 9.30 in 16.30 uro ter v soboto med 9.30 in 11.30 uro, po vnaprej določenem časovnem terminu.

Obiski bodo trajali največ pol ure.

Obiski so omejeni na eno zdravo osebo (najožji družinski člani, prostovoljci, ki so že do sedaj obiskovali posameznega stanovalca), razen v primeru, da stanovalca obišče oseba, ki potrebuje pomoč tretje osebe.

Obiskovalci morajo ob vstopu v dom podpisati izjavo, da so bili v zadnjih 14 dneh zdravi in da v tem obdobju tudi niso bili v stiku z nobeno osebo, ki je imela znake okužbe oziroma je bilo kasneje ugotovljeno, da je okužena.

Ob vstopu v dom se vodi urejena kontrola obiskovalcev (razkuževanje rok, preverjanje morebitnih simptomov okužbe, merjenje temperature, spremljanje obiskovalca do točno določene lokacije obiska).

Obiskovalci morajo ob prihodu na obisk in v času obiska obvezno nositi svojo obrazno masko, ki prekriva usta in nos in si redno razkuževati roke.

Obiskovalci se s stanovalci naj ne rokujejo, objemajo, dotikajo obraza in naj vzdržujejo varnostno razdaljo.

V času obiskov ni dovoljeno prinašanje pokvarljivih stvari, prav tako ni zaželeno prinašanje ostalih stvari,  saj bodo ob morebitnem prinosu morale odležati tri dni pred izročitvijo stanovalcu.

  • LOKACIJA OBISKOV:

Obiski bodo potekali na zunanjih površinah –  na terasi kavarne. V primeru slabega vremena se obisk izvede v notranjem prostoru – domska jedilnica.

Obiskovalci in stanovalci v času obiska sedijo za vnaprej pripravljenim omizjem. Potrebno je upoštevati medsebojno razdaljo 1,5 metra.

Za vsakim obiskom bomo razkužili površine, kjer sta obiskovalec in stanovalec sedela ter v primeru notranjega obiska prezračili prostor.

V primeru, da stanovalec ne more zapustiti svoje sobe, se obiske lahko izjemoma dovoli v sobi, s predhodno najavo ob klicu z namenom, da bomo poskrbeli, da je ob obisku prisotna tudi zaposlena oseba. Obisku se v tem primeru zagotovi dodatna varnostna oprema (poleg maske in rokavic, zaščitni plašč). Tudi v teh primerih je treba upoštevati ustrezno razdaljo.

  • OSTALE  STORITVE:

S to prvo fazo rahljanja ukrepov v socialnovarstvenih zavodih in pri drugih izvajalcih socialnega varstva, se lahko stanovalcem bele cone (brez suma ali okužbe s Covid-19) ponudijo tudi ostale storitve, kot so frizerske in pedikerske, ob seveda strogem upoštevanju navodil, ki so za te dejavnosti predpisane. Omenjeni storitvi bosta stanovalcem omogočeni od ponedeljka, 11. maja 2020 dalje. 

Želimo vam obilo prijetnih trenutkov v času druženja s svojimi bližnjimi.

Lepo vas pozdravljam in vam želim vse dobro.

Gregor ŽIGON, direktor

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.

Skip to content