V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi je moj Dom pod gorco.

Otroški tabor 2016 za otroke zaposlenih

Od 17.08. do vključno 19.08.2016 prirejamo v DOMU POD GORCO prvi tabor za otroke naših zaposlenih, torej za “naše” otroke. Letos je to “poskusni” tabor, saj nimamo izkušenj, a smo nekako predvidevali, da bi lahko bila organizacija takšnega otroškega tabora zanimiva tako za otroke kot za starše. Starši imajo v času poletnih počitnic kar precej problemov, kje pustiti njihove malčke ali malo večje otroke, ko so sami v službi. Želimo vsaj del tega bremena odvzeti z njihovih ramen. Če bo (in zakaj ne bi ?!) tabor uspel, bomo v naslednjem letu organizirali takšne tabore teden dni v mesecu juliju in teden dni v mesecu avgustu. Letos, prvič, smo se odločili za tri dni. Kaj vse pripravljamo za naše otroke?

Otroci bodo vključeni v tabor od 6.15 zjutraj, ko jih bodo starši pripeljali v športni center DOMA POD GORCO. Otroke bodo prevzele v športnem centru osebe, ki bodo zadolžene zanje. Starši bodo ob 15.00 prišli po otroke prav tako v športni center. Kaj se bo dogajalo vmes? Od 7.15 do 7.30 bo zajtrk in po zajtrku telovadba skupaj s stanovalci DOMA POD GORCO. Ob 11.30 bo kosilo in po kosilu sladoled ali sok. Ob 14.00 bo malica, sadje ali jogurt. Otroci torej ne bodo lačni. Tudi počitek bo po kosilu in ogled kakšnega filma ali organizirali kakšno kreativno delavnico.

Kakšna doživetja jim pripravljamo? Prvi dan bomo otroke popeljali po domu, da si bodo lahko ogledali, kje delajo njihove mame (v glavnem mame seveda). Ob 9.00 bo cirkuška animacija bratov Malek. Otrokom bo na razpolago napihljiv grad, lahko bodo žonglirali, vozile avtomobilčke na ročni ali nožni pogon, vključili bomo še motorične igre, poslikavo teles in še se bo dogajalo zanuimivega prvi dan tabora. Drugi dan, 18.08., bomo skupaj s Centrom Eksperimentov Maribor ob 9.00 uri eksperimentirali ali mavrično čarali in izvajali razne logične igre. Zadnji dan, 19.08., bomo igrali družabne igre (Freppy, Človek ne jezi se, Črni peter) ali igre na prostem (zemljo kradem, ali je kaj trden most, med dvema ognjema, pismo, odbojka z balonom). Na ta dan si bomo kosilo pripravili kar sami. Priredili bomo kuharsko urico, kjer bodo otroci skupaj s stanovalci in njihovimi “pomočniki”  priprava pizze za kosilo. Po kosilu bodo otroci poslikali majice za spomin na prvi Otroški tabor otrok DOMA POD GORCO 2016.

Še kaj? Nič!  Imeli se bomo super!

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.

Skip to content