V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi je moj Dom pod gorco.

OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci!

Razumemo vašo skrb, ki nam jo vsem povzroča pandemija koronavirusa, zato vas  seznanjamo s trenutnim stanjem v našem domu. Vsakodnevno imamo jutranje strokovne sestanke, kjer se sproti dogovarjamo glede morebitnih ukrepov, ki so vezani na priporočila in stanje v državi. Temu posvečamo veliko časa, kot tudi skrbi za vaše svojce, naše stanovalce, ki nas sedaj še bolj potrebujejo, predvsem za podporo in razlago ukrepov, ki jih izvajamo. Za vse nas so to težki časi, vendar verjamemo, da jih bomo skupaj premagali. Razpoloženje in počutje stanovalcev je, kljub strožjim ukrepom in omejitvam, pozitivno.

Ključne informacije glede poteka dela in pripravljenosti na morebitni izbruh koronavirusa v našem domu:

 • PROTOKOLI IN PRIPRAVLJENOST NA MOREBITNI IZBRUH COVID-19:

 • V domu smo skupaj s strokovnimi sodelavci in glede na priporočila sprejeli vse protokole v primeru okužbe. V ta namen imamo sestavljeno posebno zdravstveno ekipo in poseben prostor za izolacijo z vso zaščitno opremo na 1. etaži (soba 124 in športni center). V stiku smo tudi s koordinatorji, ki so nam na voljo iz UKC Maribor in Zdravstvenega doma Adolfa Drolca (odredili so nam jih iz  strani Ministrstva za zdravje). Prav tako smo povezani z infektologinjo, ki pokriva področje preprečevanja in obvladovanja okužb povezanih z zdravstvom.

 • TESTIRANJE NA COVID-19:

 • Ob vsakem najmanjšem sumu preventivno takoj izvedemo testiranje na COVID-19. Testiramo tako zaposlene kot stanovalce doma. Do sedaj so bili vsi testi negativni in za enkrat smo vsi dobro in zdravi. Vsak stanovalec, ki se vrne iz bolnišnice, je nameščen v enoposteljno sobo, kjer ga nadaljnjih 14 dni opazujemo, izvajamo vse ustrezne ukrepe in po potrebi naročimo testiranje.

 • DELO ZAPOSLENIH V DOMU:

 • Vsi zaposleni uporabljamo zaščitno opremo, na etažah imamo okrnjeno stalno ekipo zaposlenih prav zato, da čim bolj zaščitimo stanovalce. Prav tako skrbno spremljamo zdravstveno stanje vseh zaposlenih (merjenje telesne temperature, spremljanje počutja pred in ob koncu delovne izmene).

 • NAKUP ZA STANOVALCE:

 • Uvedli smo tedenski nakup za vse stanovalce preko naše nabavne službe, nakup v domski trafiki in kot tudi v lekarni. Izpolnimo vse želje stanovalcev glede nakupa kolikor je le možno. Vse nabavljeno tudi razkužimo. Ker ne rokujemo z denarjem (zaradi varnosti) bomo vse stroške nakupov obračunali pri izračunu stroškov oskrbnine.

 • UKREPI, KI JIH VRŠIMO V DOMU:

 • Stanovalci jedo v sobah, skupinskih aktivnosti ne  izvajamo, ukinili smo jutranje raporte, vsi zaposleni imamo zaščitna sredstva, dom temeljito vsakodnevno čistimo in razkužujemo. Obiski so prepovedani, zdravnik deluje le za naše stanovalce. Pošto stanovalcev urejamo zaposleni. Za dobro počutje stanovalcev skrbimo individualno po sobah.

 • INFORMIRANJE:

 • O dogajanju v domu vas obveščamo preko naše Facebook strani, kjer smo tudi objavili kontakt Suzane Žnidarič, kamor lahko svojci sporočite željo po videoklicu: suzana.znidaric@dompodgorco.si. S svojci lahko komunicirate tudi preko Skype –a ali Viber-ja. Za vse splošne informacije, glede stanja in počutja stanovalcev, lahko kontaktirate zdravstvene tehnike na etažah – spodaj so navedene njihove  telefonske številke.

V primeru skrbi, stiske ali potrebe po podrobnejših informacijah vam je preko telefona na voljo naša strokovna ekipa: vodja zdravstvene nege, diplomirane sestre, vizitna sestra, strokovna vodja in socialna delavka.

Pazite nase, varujte svoje in zdravje vaših bližnjih. V tem kriznem času nas resnično povezuje skupna želja, da ostanemo zdravi. Če kdaj, je sedaj čas za razumevanje, medsebojno pomoč in podporo.

Z upanjem, da se kmalu snidemo, vas lepo pozdravljam in želim vse dobro.

TELEFONSKE ŠTEVILKE ZDRAVSTVENIH TEHNIKOV NA ETAŽAH: 

 • PRITLIČJE:  041/ 678 – 893

• 1. ETAŽA:   041/446 -720

• 2. ETAŽA:   041/ 712 – 382

• 3. ETAŽA:   041/ 421 – 587

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.

Skip to content