V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi je moj Dom pod gorco.

OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci

Obveščamo vas, da je z današnjim dnem v domu okuženih 47 stanovalcev in da se stanje nekoliko umirja. Trije okuženi stanovalci so žal tudi iz enote Spominčica. Trenutno se večina  stanovalcev dobro počuti, nekateri virus prebolevajo v lažji obliki (diareja, povišana telesna temperatura), nekateri pa brez vidnih simptomov. Vse stanovalce, ki so pozitivni na COVID-19 v sodelovanju z regijsko koordinatorko Ministrstva za zdravje, ga. Limonšek, še nadalje premeščamo v rdečo cono. Prav tako še nadalje izvajamo testiranje stanovalcev in zaposlenih, pogostost in odvzem brisov pa določa epidemiologinja.

Z veseljem vam sporočamo, da prve zdrave stanovalce, ki so preboleli virus že postopoma premeščamo v njihove sobe, ki so predhodno razkužene in očiščene. O vseh posebnostih naših stanovalcev in vaših najdražjih vas individualno sproti obveščamo po telefonu.

Zavedamo se stiske naših stanovalcev in vas svojcev, ki je nastala, zato si tudi sami srčno in neizmerno želimo, da bi virus čimprej prebrodili, da bi se življenje v domu stabiliziralo ter vrnilo v prvotno stanje. Prosimo vas še za nadaljnje potrpljenje in podporo, saj se trudimo po svojih najboljših močeh, da poskrbimo za dobrobit vseh nas.

Trenutna statistika okuženih s Covid-19 vključuje tudi 16 zaposlenih, ki so umaknjeni iz delovnega procesa. Dodatno pomoč smo dobili s strani študentov zdravstvene nege, prostovoljcev in zaposlenega iz zunanjo socialno-varstvenega zavoda. Tako kot stanovalci tudi večina zaposlenih preboleva virus v lažji obliki, zdravi zaposleni pa se že vračajo v delovni proces.

Ker vemo, da je vaš stik s stanovalci zelo pomemben in da nekateri stanovalci nimajo telefonov, vas prosimo, da nam na elektronski naslov naše socialne delavke Andreje Pajenk (andreja.pajenk@dompodgorco.si) sporočite, v kolikor bi želeli, da z vami vzpostavimo video-klic. V tem primeru vas prosimo, da napišete vašo telefonsko številko, ime in priimek stanovalca/ke, da vas lahko pokličemo preko videoklica (VIBER).

Prav tako lahko na zgoraj navedeni elektronski naslov naslovite pisna sporočila ali morebiti kakšne fotografije, ki jih bomo z veseljem natisnili in predali našim stanovalcem.

Še naprej vas bomo o vseh novostih sproti obveščali preko e-pošte in naše spletne strani.

Hvala za vašo podporo in razumevanje.

                                                            Vodstvo DOMA POD GORCO 

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.

Skip to content