V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi je moj Dom pod gorco.

OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

obveščamo vas, da smo v soboto, 2.7.2022, na 1. etaži doma zaznali pojav okužbe s Covid-19, ki je bila tudi uradno potrjena. V nedeljo, 03.07.2022, smo odvzeli kontrolne brise še štirim stanovalcem, ki so bili v stiku s Covid-19 obolelo osebo. Na žalost so bili vsi odvzemi brisov pozitivni.

V skladu z navodili NIJZ smo vzpostavili vse preventivne ukrepe in upoštevali njihove smernice.  Z današnjim dnem, 07.07.2022,  imamo v domu  potrjenih 14 okužb pri stanovalcih 1. etaže.  Vsi stanovalci prebolevajo okužbo v lažji obliki. V izolaciji ostanejo 7 dni, nakar jih ponovno testiramo. V kolikor bo kontrolni bris negativen je izolacija zaključena, v nasprotnem primeru le ta traja 10 dni.

Z 31.5.2022 so prenehali veljati vladni odloki za obvladovanje Covid-19, zato ni več podlage za premeščanje stanovalcev z okužbo Covid-19 v tako imenovane rdeče cone. Vsi stanovalci ostajajo v svojih sobah.

Začasno smo na 1. etaži omejili vse aktivnosti in skupne obroke v jedilnici. 

Stanovalci s potrjeno okužbo ostajajo v svojih sobah, medtem, ko je ostalim stanovalcem 1. etaže dovoljeno individualno gibanje po etaži.

Obiski so dovoljeni za vse stanovalce, kljub temu pa Vas prosimo, da v kolikor je le možno obiske k stanovalcem, ki so pozitivni na Covid -19, izvedete po poteku izolacije. V nasprotnem primeru morate upoštevati navodila za preprečevanje in nadaljnje širjenje okužbe. Pri obisku je potrebno imeti oblečeno popolno varovalno opremo, ki jo prejmete s strani zaposlenih na etaži. Enako velja za obiske sostanovalcev.   

Vsi ostali stanovalci 1. etaže ter njihovi svojci do izhoda doma uporabljajo zaščitno masko, medtem ko stanovalci, ki so bili v visoko tveganem stiku z osebo pozitivno na Covid-19 le to uporabljajo tudi zunaj doma (sprehod).

Za vse zaposlene in stanovalce 1. etaže, ki nimajo potrjene okužbe s Covid-19, kontrolne brise izvajamo na 2-3 dni. Naslednji odvzem bo v petek, 8.7. 2022.

O vseh nadaljnjih spremembah zdravstvenega stanja stanovalcev, vas bomo individualno telefonsko obveščali.  

Zahvaljujemo se vam za razumevanje ter sodelovanje pri izvajanju vseh zgoraj navedenih ukrepov, ki so ključnega pomena za preprečevanje širjenja okužbe Covid-19 in ostalih respiratornih obolenj. Predvsem pa vas prosimo, da na obisk prihajate zdravi in nas seznanjajte o vaših morebitnih stikih z okuženo osebo.

                                                                                                                                                                VODSTVO DOMA POD GORCO 

                                                                                                                                       

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.

Skip to content