V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi je moj Dom pod gorco.

OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

nekako smo se že veselili, da smo popolnoma zajezili virus v našem domu pa sta se žal danes pojavili dve novi okužbi na tretji etaži. Trenutno beležimo 14 okužb (6 okužb na enoti Spominčica, 2 okužbi na prvi etaži, 4 okužbe na drugi etaži ter 2 okužbi na tretji etaži).  Vsi skupaj se dobro počutijo in imajo  asiptomatske oz. blage simptome.

Kljub tem smo se odločili, da v sredo 09. 02. 2022 odpremo dom za obiske. Prosimo pa vas, da dosledno upoštevate ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe z virusom (nošenje kirurške maske čez nos, razkuževanje rok, varnostna razdalja). Na obisku naj bo samo ena zdrava oseba, ki izpolnjuje PCT pogoj.

V prostor, ki je namenjen sivi in rdeči coni ne vstopajte brez predhodne najave zaposlenim na etaži, saj vas morajo zaposleni pred vstopom v sobo opremiti z zaščitno opremo in vas seznaniti s protokolom. Obisk v rdeči coni je možen v nujnih primerih in po predhodni najavi strokovni vodji ali diplomirani sestri.

Prosto sprehajanje po domu ni dovoljeno. Zadržujete se lahko samo v sobi stanovalca, vsekakor pa priporočamo, da čas obiska preživite zunaj doma, na terasi kavarne ali v domskem parku. V sobah in zunaj doma je potrebno upoštevati vse preventivne ukrepe (zaščitna maska, razkuževanje rok, razdalja do stanovalca).

Zaradi lažje organizacije dela, vas iskreno prosimo, da svojci, ki imate možnost, pokličete stanovalce na mobilni telefon in se dogovorite za uro obiska, da vas stanovalci pričakajo že v avli. S tem se bomo izognili nepotrebnemu čakanju in zmanjšali frekvenco na etažah. Za obisk nepomičnega stanovalca prosimo pokličite na etažo in zaposlene seznanite o predvidenem času obiska.

V tem času smo kadrovsko zelo podhranjeni, zato vas iskreno prosimo za razumevanje, če ni vedno vse tako kot bi želeli. Vsekakor pa se vsi po najboljših močeh trudimo, da se sproti prilagajamo novim razmeram in da se stanovalci dobro počutijo.  

ČAS OBISKA OD PONEDELJKA DO NEDELJE

Dopoldan; 9.30 – 11.30 ure

Popoldan; 13.00 – 17.30 ure

Vljudno vas prosimo, da skušate upoštevati zgoraj navedene ure in obisk prilagodite delovnim procesom v domu in ne prihajate v času nege in obrokov stanovalcev. V tem času namreč časovno ne utegnemo pripravljati stanovalcev na obisk oziroma izvajati transporta iz etaž na recepcijo doma.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje ter odgovornost pri izvajanju vseh uvedenih ukrepov in vas pozivamo, da na obisk prihajate popolnoma zdravi. Le tako bomo lahko zaščitili naše drage stanovalce in se izognili ponovnemu vnosu virusa SARS-CoV-2 v naš dom.

Želimo vam obilo prijetnih trenutkov v času druženja s svojimi bližnjimi.

                                                                                          VODSTVO DOMA POD GORCO 

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.

Skip to content