V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi je moj Dom pod gorco.

OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

hvala vam za upoštevanje in spoštovanje naših navodil ter vseh preventivnih ukrepov, ki smo jih uvedli v času epidemije. Čeprav smo skupaj prebrodili težke čase, je nastopil čas za kanček veselja, ko lahko s sproščanjem ukrepov na državni ravni tudi mi omilimo postopke.

Kljub sproščanju ukrepov se moramo vsi skupaj zavedati, da so starostniki zelo rizična skupina glede COVID-19, zato moramo biti zelo pozorni in pazljivi, da jih še naprej zaščitimo in jih ne spravljamo v nevarnost. Imeli smo veliko srečo, da se nas COVID-19 zaenkrat ni dotaknil, vendar nas pri tem ne sme zavesti, da smo še naprej varni in nedotakljivi. S strokovnim timom smo se odločili, da z vsemi sprejetimi ukrepi ne bomo hiteli, temveč počakali na vse smernice in jasna navodila iz Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter  Nacionalnega instituta za javno zdravje. Zavedamo se, da vsaka taka situacija zahteva svoj čas in potrpljenje, prav tako pa smo prepričani, da smo zelo blizu dnevu, ko bomo vsi skupaj »lažje zadihali«. Predvidevamo, da bodo tudi obiski v začetku junija zagotovljeni brez predhodne najave. Do takrat pa vas še enkrat prosimo za razumevanje.

V ta namen bi vas radi seznanili s sledečimi aktivnostmi:

UPORABA ZAŠČITNIH MASK: stanovalcem od 1.6.2020 ni potrebno več nositi zaščitnih mask. Zaposleni in obiskovalci uporabljamo maske do uradnega preklica.

OBROKI: od srede, 10.6.2020, bodo obroki za zdrave stanovalce potekali v posameznih jedilnicah gospodinjskih skupnosti.

DOMSKA KAVARNICA: bo ponovno odprta od ponedeljka, 8.6.2020. Delovni čas bo od 9.00 do 17.00 ure. Postopoma pa bomo delovni čas tudi podaljšali.

OBISKI: svojci se morajo na obisk predhodno naročiti še do 6.6.2020 ter se ravnati po trenutno veljavnem protokolu –  prihaja lahko le ena zdrava oseba na enkrat. Svojcem še naprej merimo telesno temperaturo, prav tako morajo podpisati izjavo o zdravstvenem stanju. V času obiska morata oba (stanovalec in svojec) obvezno nositi zaščitno masko. Potrebno je upoštevati varnostno razdaljo. V izrednem primeru se izvede obisk v sobi stanovalca. Obiski s strani tretje osebe za namene urejanja formalnih zadev bodo možni od 8.6.2020.

DNEVNO VARSVO: se predvidoma prične z 8.6.2020.

NAKUPI V TRGOVINI: se s strani doma izvajajo še samo prihodnji teden.

Glede PROSTIH IZHODOV IN ODHODOV V DOMAČE OKOLJE vas seznanimo takoj po prejemu novih navodil s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Nacionalnega instituta za javno zdravje.

Prav tako vas bomo sproti obveščali glede nadaljnjega sproščanja ukrepov in s tem povezanih sprememb, ki bodo prinašale normalizacijo življenja v naš dom.

Lepo vas pozdravljamo in vam želimo vse dobro.

Vodstvo Doma pod gorco 

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.

Skip to content