V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi je moj Dom pod gorco.

OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

sporočamo vam, da smo v našem domu brez okužb in da se tako stanovalci kot zaposleni dobro počutimo.

Žal pa je epidemiološka slika na državni ravni zmeraj slabša, zato vas vljudno prosimo, da spoštujete ukrepe in se ravnate po naših navodilih. Vsakršna kršitev navodil namreč predstavlja nevarnost za okužbo in s tem izpostavljenost tveganja za naše stanovalce.

V skladu z dopisom Ministrstva za zdravje z dne 5.1.2022 vas prosimo, da upoštevate naslednja priporočila:

  • Obiske omogočamo samo zdravim osebam, ki imajo PCT potrdilo s QR kodo. Pri dokazovanju pogoja PCT se je potrebno izkazati z veljavnim osebnim dokumentom.

  • Obiski so omejeni na ENO ZDRAVO ODRASLO OSEBO, obiski otrok niso možni.

  • Če pri sebi opazite znake koronavirusne bolezni ali ste pozitivni na Covid -19 in ste bili v roku 14 dni pred pojavom znakov okužbe na obisku v našem domu, nas prosim seznanite, da lahko sledimo stikom in preprečimo morebiten vnos okužbe v dom.

  • Uporaba zaščitne kirurške maske je obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh prostorih v notranjosti doma tudi v kavarni in na vseh zunanjih javnih površinah okrog doma, če ni mogoče zagotoviti medsebojne razdalje 1,5m.

  • Prosimo vas, da svojih dragih ne vozite domov, v nakupovalna središča, banke, pošte,.., saj je tveganje v zunanjem okolju zelo veliko. V kolikor pa je to nujno potrebno, se za izhod stanovalcev dogovorite v socialni službi ali pri diplomirani medicinski sestri v službi zdravstvene nege in oskrbe. 

  • Stanovalci, ki ne izpolnjujejo pogoja PCT in bodo odsotni 24 ur ali več, bodo po vrnitvi nameščeni v sivo cono.

V času obiskov je potrebno upoštevati vse higienske ukrepe:

  • pravilna uporaba kirurške zaščitne maske,

  • razkuževanje rok in

  • vzdrževanje varne medsebojne razdalje.

Upoštevanje zgoraj navedenih ukrepov je ključnega pomena za preprečevanje širjenja okužbe Covid-19 in ostalih respiratornih obolenj.


                                                                 VODSTVO DOMA POD GORCO 

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.

Skip to content