V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi je moj Dom pod gorco.

OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

včeraj smo zaznali sum na okužbo Covid-19 pri stanovalcu 3. etaže doma. Takoj smo izvedli vse preventivne ukrepe in vzpostavili rdečo cono v  prostoru za izolacijo z vso zaščitno opremo na 1. etaži (soba 1.24 in športni center).Okužba s Covid-19 je bila danes tudi uradno potrjena.

Danes zjutraj smo že odvzeli kontrolne brise vsem stanovalcem na 3. etaži, kot tudi stanovalcem ostalih etaž, s katerimi je pozitivna oseba imela tesen stik. Z veseljem vam sporočamo, da so bili vsi današnji odvzemi brisov negativni.

Po navodilih Ministrstva za zdravje in NIJZ bomo testiranje ponovno izvedli v petek, 19.11.2021.

Na 3. etaži so v tem času odpovedane vse skupinske aktivnosti. Stanovalci bodo do nadaljnjega prejemali obroke v sobo ter se v večini zadrževali v svojih sobah in na balkonih. Dovoljeni so tudi individualni sprehodi okrog doma, pri čemer je potrebno upoštevati vsa naša navodila: razkuževanje rok, vzdrževanje medsebojne razdalje in nošenje zaščitne maske ves čas, ko so izven svoje sobe.

Obiski so omejeni na eno zdravo osebo z upoštevanjem vseh preventivnih ukrepov. Predvsem priporočamo, da ob ugodnem vremenu časobiskapreživitezunaj doma, kot sprehod, seveda z uporabo maske in ustrezno medsebojno razdaljo.

Pri stanovalcih, ki so bili v tesnem stiku s pozitivno osebo in še niso preboleli Covid-19 oziroma niso cepljeni proti Covidu-19 smo vzpostavili sivo cono. Trenutno imamo sivo cono v štirih (4) sobah na 3. etaži doma.  

Obiski v sivi coni so prav tako omejeni na eno zdravo osebo ter s predpisano zaščitno opremo, ki jo prejmete na etaži doma.

Obveščamo vas tudi, da se je spremenil delovni čas recepcije. Skladno s tem so možni obiski od ponedeljka do nedelje:

  • dopoldan od 9.00 – 11.00 ure

  • popoldan od 13.00 – 18.00 ure

Vljudno vas prosimo, da upoštevate zgoraj navedene ure in obiske prilagodite delovnim procesom v domu in ne prihajate v času nege in obrokov stanovalcev. V tem času namreč časovno ne utegnemo pripravljati stanovalcev na obisk in pospremiti iz etaž.

Svojci lahko za informacije o zdravstvenem stanju ali počutju stanovalca pokličete etažno medicinsko sestro na številko:

  • 041-678-893 – pritličje                                                 ·  

  • 041-446-720 – 1.etaža-RDEČA CONA 

  • >041-712-382 – 2 etaža          ·   

  • 041-421-587 – 3.etaža

Zahvaljujemo se vam za razumevanje ter odgovornost pri izvajanju vseh uvedenih ukrepov in vas pozivamo, da na obisk prihajate resnično popolnoma zdravi. Le tako bomo lahko zaščitili naše drage stanovalce in se izognili povečanemu vnosu virusa SARS-CoV-2 v naš dom.

                                                                                                         VODSTVO DOMA POD GORCO 

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.

Skip to content