V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi je moj Dom pod gorco.

OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

Trenutna epidemiološka situacija se slabša, vendar smo v Domu pod gorco zaenkrat na varni strani. V zadnjem času nismo beležili nobene okužbe s Covid-19, kar nas veseli. Kljub temu pa moramo upoštevati vse preventivne ukrepe, navodila in protokole za preprečevanje ponovnega širjenja virusa, ki vam jih dajemo v skladu z navodili NIJZ-a.

Zavedamo se, da je socialni stik zelo pomemben za vse, kljub temu pa moramo biti ob porastu okužb toliko bolj pazljivi, saj si ne želimo ponovnega vdora virusa Sars-Cov-2, ki bi za nas predstavljal veliko breme in ponovno prepoved obiskov.

Prav tako bi vas radi opozorili, da nobeno cepivo proti Covidu-19 ni 100%, saj so v nekaterih domovih ponovno zboleli stanovalci in zaposleni,  ki so že prejeli drugo dozo cepiva.

Obveščamo vas, da smo se ne glede na stroge omejitvene ukrepe, ki bodo veljali od 1. do11. aprila, v Domu pod gorco odločili, da še nadalje omogočimo obiske ob predhodni najavi.

Zaznavamo, da se s stanovalci sami dogovarjate za obiske brez predhodne najave z našo zaposleno, zato vas opominjamo, da takšno početje ni v skladu z navodili in usmeritvami Doma pod gorco.

V prazničnem času, v ponedeljek, 5.4.2021, bomo obdržali dva termina, in sicer:

– od 9.00 do 9.45 ure

 – od 10.15 do 11.00

* V ponedeljek, 5.4. 2021, z naše strani ne bo mogoče sprejemati klicev za naročanje obiskov. Vljudno vas prosimo, da najavo obiskov ponovno naročate od 7.4.2021 dalje.


NAVODILA GLEDE OBISKOV:

1.OBISKI MORAJO BITI NAJAVLJENI V NAPREJ: Svojci lahko najavo obiska uredite po telefonu

ob ponedeljkih, sredah in petkih od 9.00 do 10.30 ure in od 13.00 do 14.30 ure.

Za najavo obiska pokličite na telefonsko številko: 041/466 – 838

2.ČAS OBISKAod PONEDELJKA DO SOBOTE  v naslednjih terminih:

 – od 9.00 do 9.45 ure

 – od 10.15 do 11.00 ure

 – od 14.00 do 14.45 ure

 – od 15.15 do 16.00 ure

– od 16.30 do 17.15 ure

                                                                                     

3. POTEK OBISKA:

  • Obiski so omejeni na eno zdravo osebo (najožji družinski člani, prostovoljci, ki so že do sedaj obiskovali posameznega stanovalca) razen v primeru, da stanovalca obišče oseba, ki potrebuje pomoč tretje osebe.

  • Obiskovalci morajo ob vstopu v dom podpisati izjavo, da so bili v zadnjih 14 dneh zdravi in da v tem obdobju niso bili v stiku z nobeno osebo, ki je imela znake okužbe oziroma je bilo kasneje ugotovljeno, da je okužena;

  • Ob vstopu v dom se vodi urejena kontrola obiskovalcev (razkuževanje rok, preverjanje morebitnih simptomov okužbe, merjenje temperature, spremljanje obiskovalca do točno določene lokacije obiska);

  • Obiskovalci morajo ob prihodu na obisk in v času obiska v notranjosti kot tudi zunaj doma obvezno nositi svojo kirurško obrazno masko, ki prekriva usta in nos, si redno razkuževati roke ter nositi vizir, ki ga prejmejo ob vstopu v dom;

  • Upoštevati je potrebno fizično distanco, kontakt naj bo omejen na dotik rok;

  • V primeru, da stanovalec ne more zapustiti svoje sobe, se obiske lahko izjemoma dovoli v sobi s predhodno najavo ob klicu (omenjeno ni možno za čas izolacije 7 dni ob novem sprejemu).

4. PRINAŠANJE STVARI ZA STANOVALCE

  –   Dovoljeno je prinašanje paketov za stanovalce, katere je potrebno predati na recepciji;

  –   Pakiranje mora biti v plastični embalaži, katero lahko zaposleni ob prevzemu razkužijo pred izročitvijo stanovalcem;

  –  Na paketu mora biti nalepka z imenom in priimkom stanovalca;

  –  Pakete za stanovalce lahko prinesete od ponedeljka do petka, od 9. do 11. ure in od 13. do 17.45 ure, v soboto pa od 9. do 11. ure in od 13. do 15.45 ure, na recepcijo doma.

Nadaljujemo z izvajanjem aktivnosti na etažah (delavnice, kuharske urice ipd.) in organiziranimi sprehodi v spremstvu zaposlenih v okolici Doma. Naši stanovalci pa lahko še naprej v skladu z vsemi preventivnimi ukrepi obiščejo domsko kavarnico.

V kolikor želite informacije o zdravstvenem stanju ali počutju vašega svojca, lahko pokličite etažno medicinsko sestro na številko:

041/ 678 – 893 – pritličje

041/ 446 – 720 – I. etaža

041/ 712 – 382 – II. etaža

041/ 421 – 587 – III. etaža

Prav tako vas seznanjamo, da je zadolžitve glavne sestre prevzela ga. Jasmina COKAN, ki jo lahko kontaktirate na:

tel. št.: 02 480 56 55; mob.: 051/ 227 – 514; e-mail: jasmina.cokan@dompodgorco.si,

delo socialne delavke pa ga. Tjaša ŠTESL, ki jo lahko kontaktirate na:

tel. št.: 02 480 56 70; mob.: 041/ 324 – 327; e-mail: tjasa.stesl@dompodgorco.si.


Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vam želimo vesele, zdrave, pirhov in ostalih dobrot polne velikonočne praznike.

                                                                                                                                                                                                                     VODSTVO DOMA POD GORCO 

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.

Skip to content