V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi je moj Dom pod gorco.

OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani, 

obveščamo vas, da smo danes, 2.3.2021, v DOMU POD GORCO žal ponovno zaznali pozitivni test na Covid-19 pri stanovalcu doma, ki je trenutno v bolnišnici. Kljub temu, da je stanovalec bil že dvakrat cepljen in je od zadnjega cepiva minilo tri tedne, je hitri test in kasneje PCR test v UKC Maribor pokazal, da je okužen s COVID-19.

Na podlagi posveta z infektologinjo dr. Boženo Kotnik Kevorkijan, dr. med. asist., vodjo regijske delovne skupine koordinatorjev za preprečevanje in obvladovanje okužb z virusom SARS-CoV-2 in drugimi nalezljivimi respiratornimi boleznimi v javnih socialno varstvenih in vzgojno-izobraževalni zavodih in pri koncesionarjih, smo vzpostavili sivo cono na drugi etaži, kar pomeni, da bodo obroki za stanovalce potekali v njihovih sobah. Preventivno smo pripravili prostore rdeče cone v športnem centru doma.

Vse stanovalce in zaposlene druge etaže smo takoj testirali s PCR testi, ne glede na to ali so bili cepljeni ali so preboleli okužbo. Naslednji odvzem brisov bomo izvedli še v petek, 4.3. in v torek, 9.3.2021.

Iz tega razloga od danes, 2.3.2021 do 10.3.2021, v domu velja UKREP PREPOVEDI OBISKOV.

 Aktivnosti za stanovalce ostalih etaž bodo potekale po ustaljenem dnevnem urniku (obroki v gospodinjskih skupnostih, fizioterapija, delovna terapija).

V primeru lepega vremena bodo za vse stanovalce z izjemo druge etaže organizirani sprehodi v okolici doma. Stanovalce druge etaže pa bomo aktivirali s pogostimi izhodi na balkone.

Dovoljeno je prinašanje paketov za stanovalce, ki jih je potrebno predati na recepciji. Pakiranje mora biti v plastični embalaži, ki jo lahko zaposleni ob prevzemu razkužijo pred izročitvijo stanovalcem, na paketu mora biti nalepka z imenom in priimkom stanovalca.

Pakete za stanovalce lahko prinesete od ponedeljka do sobote, od 9. do 11. ure in od 13. do 15.30 ure na recepcijo doma.

Da čim bolj zajezimo širjenje okužbe in zaščitimo zdravje vseh nas, izvajamo vse potrebne zaščitne ukrepe. Ustrezno ukrepanje je primarna skrb, naloga in obveza vseh izvajalcev storitev za starejše s ciljem zaščite zdravja uporabnikov storitev.

Sproti vas bomo obveščali o vseh spremembah glede nadaljnjih ukrepov in o  rezultatih testiranja stanovalcev in zaposlenih druge etaže.

Naši stanovalci se dobro počutijo in zagotavljamo vam, da bo naša srčna ekipa za njih zelo dobro poskrbela.

                                                                                                                                                                               VODSTVO DOMA POD GORCO

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.

Skip to content