V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi je moj Dom pod gorco.

OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

strinjamo se, da je socialni stik zelo pomemben, še posebej za starostnike in v času, ko smo vsepovsod omejeni z epidemiološkimi ukrepi. Le ti se dan za dnem rahljajo, kar ocenjujemo pozitivno, vendar s pridržkom. Smo v obdobju, ko je večina stanovalcev v domu že prebolela Covid-19, so pa žal v danem trenutku ponovno dovzetni za okužbo. Načrt cepljenja v državi namreč narekuje, da tistih, ki so preboleli Covid-19, šest mesecev po bolezni ne bodo cepili. Na drugi strani pa so tisti, ki so že prejeli drugo dozo cepiva in so po pogovorih z direktorji domov Štajerske regije ponovno oboleli. Zato je ključnega pomena, da ohranimo vse varnostne ukrepe, ki bodo ohranjali našo kakovost zdravja.

Verjamemo, da je v tako dolgem obdobju »omejenega« življenja že težko razumeti našo situacijo, vendar še zmeraj pričakujemo, da se v času obiskov držite posredovanih navodil.

Ponovno vas prosimo, da upoštevate vse varnostne ukrepe za preprečevanje ponovnega širjenja virusa, ki vam jih dajemo v skladu z navodili NIJZ-a.

V našem domu že nekaj časa ni okužb tako pri stanovalcih kot pri zaposlenih, za kar smo izredno hvaležni našim stanovalcem, zaposlenim in vam svojcem. Tako smo se odločili, da tudi na domskem nivoju zrahljamo nekatere ukrepe.

Od ponedeljka, 15.2.2021, bomo dodatno uvedlidva termina obiskov, in sicer ob 16. in 17. uri (od ponedeljka do petka). V soboto še zmeraj ostajata dva termina (ob 9. in 10. uri).

S tem je omogočeno, da lahko ima posamezni stanovalec v enem tednu 2 obiska.

Prav tako vam dopuščamo, da stanovalce odpeljete na sprehod po okolici doma, kjer pa bo obvezna uporaba zaščitne opreme (za svojca in stanovalca kirurška maska). Na obisku znotraj doma pa je, tako kot do sedaj, za obiskovalce še vedno obvezna uporaba kirurške maske z vizirjem.

Iskreno vas prosimo, da na sprehodu s svojimi bližnjimi nosite zaščitno masko čez nos in usta kljub temu, da je s tem nekoliko otežena komunikacija.

Zaznavamo, da svojci ne prihajate na rezervirane termine, zato vas prosimo, da predhodno sporočite svojo zadržanost in s tem nudite možnost ostalim svojcem.

NAVODILA GLEDE OBISKOV:

(spremenili smo čas najavljanja obiskov označeno z rdečo barvo)

1.OBISKI MORAJO BITI NAJAVLJENI V NAPREJ: Svojci lahko najavo obiska uredite po telefonu

ob ponedeljkih, sredah in petkih od 9.00 do 10.30 ure in od 13.00 do 14.30 ure.

Za najavo obiska pokličite na telefonsko številko: 041 / 466 – 838

Zaradi lažje organizacije dela, vas iskreno prosimo, da v zvezi z najavo obiskov kličete samo v zgoraj navedenem času. Sporočamo vam, da imamo v dnevu dva termina, če ne uspete vzpostaviti klica v jutranjem terminu, le tega opravite v popoldanskem terminu.

2.ČAS OBISKAod PONEDELJKA DO PETKA, največ 30 minut v naslednjih terminih:

 – od 9.00 do 9.30 ure

 – od 10.00 do 10.30 ure

 – od 14.00 do 14.30 ure

 – od 15.00 do 15.30 ure

Dodatna termina:

– od 16.00 do 16.30 ure

– do 17.00 do 17.30 ure

                                                                                      

V SOBOTO (osebe v delovnem razmerju in iz oddaljenih občin),

največ 30 minut v naslednjih terminih:

– od 9.00 do 9.30 ure

– od 10.00 do 10.30 ure

3. POTEK OBISKA: ponovno navajamo navodila, saj ste se nam pridružili svojci novo sprejetih stanovalcev:

  • Obiski so omejeni na eno zdravo osebo (najožji družinski člani, prostovoljci, ki so že do sedaj obiskovali posameznega stanovalca) razen v primeru, da stanovalca obišče oseba, ki potrebuje pomoč tretje osebe;

  • Obiskovalci morajo ob vstopu v dom podpisati izjavo, da so bili v zadnjih 14 dneh zdravi in da v tem obdobju niso bili v stiku z nobeno osebo, ki je imela znake okužbe oziroma je bilo kasneje ugotovljeno, da je okužena;

  • V primeru, da ste dopustovali v tujini, kjer je prisotnost večjega števila okužbe, vas prosimo, da obisk stanovalca preložite vsaj za en teden;

  • Ob vstopu v dom se vodi urejena kontrola obiskovalcev (razkuževanje rok, preverjanje morebitnih simptomov okužbe, merjenje temperature, spremljanje obiskovalca do točno določene lokacije obiska);

  • Obiskovalci morajo ob prihodu na obisk in v času obiska v notranjosti kot tudi zunaj doma obvezno nositi svojo kirurško obrazno masko, ki prekriva usta in nos, si redno razkuževati roke ter nositi vizir, ki ga prejmejo ob vstopu v dom;

  • Upoštevati je potrebno fizično distanco, kontakt naj bo omejen na dotik rok;

  • V primeru, da stanovalec ne more zapustiti svoje sobe, se obiske lahko izjemoma dovoli v sobi s predhodno najavo ob klicu (omenjeno ni možno za čas izolacije 7 dni ob novem sprejemu).

4. KONTAKT PREKO VIDEO-KLICA

V kolikor stanovalci nimajo svojega telefona in bi želeli vzpostaviti stik z njimi preko video-klica, nam le to sporočite na isto telefonsko številko kot je najava obiskov: 041 /466 – 838.

Video-klice bomo izvajali ob torkih in četrtkih med 10.00 in 11.00 uro.

5. PRINAŠANJE STVARI ZA STANOVALCE

– Dovoljeno je prinašanje paketov za stanovalce, katere je potrebno predati na recepciji;

– Pakiranje mora biti v plastični embalaži, ki jo lahko zaposleni ob prevzemu razkužijo pred     izročitvijo stanovalcem;

– Na paketu mora biti nalepka z imenom in priimkom stanovalca;

– Pakete za stanovalce lahko prinesete od ponedeljka do petka, od 9. do 11. ure in od 13. do 17.45 ure, v soboto pa od 9. do 11. ure in od 13. do 15.45 ure na recepcijo doma.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje ter vam želimo obilo prijetnih trenutkov v času druženja s svojimi bližnjimi. Pomembno je, da v teh časih sodelujemo z roko v roki in vsi skupaj naredimo največ za dobrobit naših stanovalcev.

                                                                                                                 VODSTVO DOMA POD GORCO 

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.

Skip to content