V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi je moj Dom pod gorco.

OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

v našem domu že od 8.12.2020 nismo beležili nobene okužbe z virusom COVID-19, kar nas izredno veseli. Kljub vsemu pa moramo biti pazljivi ter upoštevati preventivne ukrepe nošenja zaščitne maske in vizirja, razkuževanja rok in varnostne razdalje 1,5 metra. Zavedamo se, da omenjeni preventivni ukrepi otežujejo socialni stik v času obiskov ter povzročajo nevšečnosti v slušni komunikaciji. Vendar mimo smernic in priporočil ne moremo.

Konec lanskega leta smo pričeli s cepljenjem stanovalcev in zaposlenih. Do sedaj smo proti Covid-19 cepili 36 stanovalcev in 27 zaposlenih. Vsi so cepivo dobro prenesli in ni bilo zaznati hujših reakcij. Za cepljenje proti Covid-19 so se v večini odločili tudi novo sprejeti stanovalci. V zadnjem mesecu smo sprejeli 20 novih stanovalcev. Vsi novo sprejeti stanovalci, ki še niso preboleli Covid-19, so bili za teden dni nameščeni v sivo cono. Po osmih dneh smo jim odvzeli bris na Covid-19 in do sedaj so bili vsi rezultati negativni.  Po negativnih rezultatih so lahko zapustili sivo cono ter se priključili aktivnostim, ki se izvajajo na etažah.  

S strani Ministrstva za zdravje smo 28.1.2021 prejeli informacijo, da se lahko osebe, ki so okužbo z virusom SARS-CoV-2 že prebolele, cepijo po preteku šestih mesecev od potrjene okužbe. V skladu z navodili in vodenjem domske evidence obolelosti stanovalcev bomo le te po šestih mesecih ponovno povprašali za prijavo interesa za cepljenje proti COVID-19.

Nekateri svojci ste izpostavili težavo, da zaradi službenih obveznosti ne morete obiskovati svojih bližjih v dosedanjih terminih, zato smo zagotovili 2 dodatna termina v soboto. Sobotna termina sta namenjena svojcem, ki imate službene obveznosti in tistim, ki prihajate iz oddaljenih občin. Upamo, da smo vam na tak način olajšali stisko in omogočili obisk vašega svojca.


NAVODILA GLEDE OBISKOV:

1.OBISKI MORAJO BITI NAJAVLJENI V NAPREJ: Svojci lahko najavo obiska uredite po telefonu

ob ponedeljkih, sredah in petkih od 9.00 do 10.30 ure in od 13.30 do 15.00 ure.

Za najavo obiska pokličite na telefonsko številko: 041 / 466 – 838

Zaradi lažje organizacije dela, vas iskreno prosimo, da v zvezi z najavo obiskov kličete samo v zgoraj navedenem času. Sporočamo vam, da imamo v dnevu dva termina, če ne uspete vzpostaviti klica v jutranjem terminu, le tega opravite v popoldanskem terminu.

2.ČAS OBISKAod PONEDELJKA DO PETKA, največ 30 minut v naslednjih terminih:

 – od 9.00 do 9.30 ure

 – od 10.00 do 10.30 ure

 – od 14.00 do 14.30 ure

 – od 15.00 do 15.30 ure

                                                                                 

V SOBOTO (osebe v delovnem razmerju in iz oddaljenih občin),

največ 30 minut v naslednjih terminih:

– od 9.00 do 9.30 ure

– od 10.00 do 10.30 ure


3. POTEK OBISKA: ponovno navajamo navodila, saj ste se nam pridružili svojci novo sprejetih stanovalcev:

  • Obiski so omejeni na eno zdravo osebo (najožji družinski člani, prostovoljci, ki so že do sedaj obiskovali posameznega stanovalca) razen v primeru, da stanovalca obišče oseba, ki potrebuje pomoč tretje osebe;

  • Obiski otrok in mladostnikov se odsvetujejo;

  • Obiskovalci morajo ob vstopu v dom podpisati izjavo, da so bili v zadnjih 14 dneh zdravi in da v tem obdobju niso bili v stiku z nobeno osebo, ki je imela znake okužbe oziroma je bilo kasneje ugotovljeno, da je okužena;

  • V primeru, da ste dopustovali v tujini, kjer je prisotnost večjega števila okužbe, vas prosimo, da obisk stanovalca preložite vsaj za en teden;

  • Ob vstopu v dom se vodi urejena kontrola obiskovalcev (razkuževanje rok, preverjanje morebitnih simptomov okužbe, merjenje temperature, spremljanje obiskovalca do točno določene lokacije obiska);

  • Obiskovalci morajo ob prihodu na obisk in v času obiska v notranjosti kot tudi zunaj doma obvezno nositi svojo kirurško obrazno masko, ki prekriva usta in nos, si redno razkuževati roke ter nositi vizir, ki ga prejmejo ob vstopu v dom

  • Upoštevati je potrebno fizično distanco, kontakt naj bo omejen na dotik rok;

  • V primeru, da stanovalec ne more zapustiti svoje sobe, se obiske lahko izjemoma dovoli v sobi s predhodno najavo ob klicu (omenjeno ni možno za čas izolacije 7 dni ob novem sprejemu).


4. KONTAKT PREKO VIDEO-KLICA

V kolikor stanovalci nimajo svojega telefona in bi želeli vzpostaviti stik z njimi preko video-klica, nam le to sporočite na isto telefonsko številko kot je najava obiskov: 041 /466 – 838.

Video-klice bomo izvajali ob torkih in četrtkih med 10.00 in 11.00 uro.


5. PRINAŠANJE STVARI ZA STANOVALCE

  –   Dovoljeno je prinašanje paketov za stanovalce, katere je potrebno predati na recepciji;

  –   Pakiranje mora biti v plastični embalaži, katero lahko zaposleni ob prevzemu razkužijo pred     izročitvijo stanovalcem;

  –  Na paketu mora biti nalepka z imenom in priimkom stanovalca;

  –  Pakete za stanovalce lahko prinesete od ponedeljka do sobote, od 9. do 11. ure in od 13. do 15.45 ure, na recepcijo doma.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje ter vam želimo obilo prijetnih trenutkov v času druženja s svojimi bližnjimi. Pomembno je, da v teh časih sodelujemo z roko v roki in vsi skupaj naredimo največ za dobrobit naših stanovalcev.

                                                                                                       Vodstvo Doma pod gorco 

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.

Skip to content