V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi je moj Dom pod gorco.

OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

obveščamo vas, da se je situacija v DOMU POD GORCO zelo pomirila, kot bi nam za trenutek dovolila, da tudi naši stanovalci začutijo delček prazničnega decembra. Na današnji dan imamo »samo« enega obolelega stanovalca in tri zaposlene. Po včerajšnjih testiranjih 8 stanovalcev sive cone 3. nadstropja je tudi ta etaža postala bela cona, saj so bili vsi rezultati testiranj negativni. V vseh ostalih gospodinjskih skupnostih je do sedaj že vzpostavljena bela cona. Prav tako redno tedensko testiramo vse zaposlene s PCR testi, v naslednjem tednu pa bomo začeli zaposlene testirati s hitrimi testi.

Letošnji praznični december se zelo razlikuje od dosedanjih, kljub temu pa bomo v DOMU POD GORCO začutili pridih čarobnosti in priklicali kanček veselja v naša srca.

Življenje se vrača v ustaljene tirnice, a ostajamo previdni. Stanovalci iste gospodinjske skupnosti se družijo in že izmenjujejo svoje misli ter se srečujejo v jedilnici pri skupnih obrokih.

Nadaljujemo z izvajanjem specifičnih terapij, ki potekajo tekoče, na voljo pa so še nam vedno študentje Alme Mater, ki izvajajo individualno telovadbo in spremljajo stanovalce na krajše sprehode. V tekočem tednu nas je ponovno obiskala naša psihiatrinja dr. Gamse.

Kot smo že uvodoma povedali se praznično vzdušje prebuja z okrasitvijo gospodinjskih skupnostih in postavitvijo novoletnih jelk. Z velikim vznemirjenjem se že pripravljamo na praznovanje »silvestrske noči«, ki bo letos nekoliko drugačna, saj nam trenutna situacija ne dopušča, da bi lahko v našo družbo povabili tudi vas, dragi svojci. Obljubljamo vam, da bomo tako kot vsako leto vašim najdražjim v petek, 18.12.2020, pričarali lep silvestrski večer v soju sveč in odličnih dobrot. Dogodek bo popestril obisk dedka mraza s kočijo in njegovim spremstvom. Večer bomo nadgradili s kratkim filmčkom želja učencev Osnovne šole Janka Padežnika, harmonikarjem Boštjanom in z vsem vzdušjem, ki pristoji takemu večeru.

Zaradi zelo slabe epidemiološke slike in vseh ostalih poostritev bo silvestrovanje potekalo ločeno po etažah.   

Našim stanovalcem bo na voljo tudi domska frizerka, ki bo začela obratovati v četrtek, 17.12.2020. Frizerka bo na voljo samo za stanovalce doma.

V tem predprazničnem času smo iz različnih organizacij dobili veliko voščil s posvetilom, pisma in risbice otrok, ki so namenjena našim stanovalcem. Vsekakor pa jih bo v prihodnjem tednu obdaril tudi domski božiček.  

Iskrena hvala v imenu vseh nas, da se držite vseh poostrenih ukrepov v času obiskov in da obiski potekajo tekoče. Takšnega dobrega sodelovanja si želimo tudi v prihodnje. Tudi mi se že veselimo dne, ko bomo lahko bolj svobodno zaživeli, brez vseh omejitev.

Protokol obiskov in predhodno naročanje ostajata nespremenjena. Obiski bodo do konca decembra potekali od 21.12.2020 do vključno 24.12.2020 ter od 28.12.2020 do vključno 31.12.2020. 

Z novim letom pa bodo obiski od 4. januarja naprej.

NAVODILA GLEDE OBISKOV:

1. OBISKI MORAJO BITI NAJAVLJENI V NAPREJ

Svojci lahko najavo obiska uredite po telefonu

ob ponedeljkih, sredah in petkih od 9.00 do 10.30 ure in od 13.30 do 15.00 ure.

Za najavo obiska pokličite na telefonsko številko: 041 / 466 – 838

Zaradi lažje organizacije dela, vas iskreno prosimo, da v zvezi z najavo obiskov kličete samo v zgoraj navedenem času. 

Sporočamo vam, da imamo v dnevu dva termina, če ne vzpostavite klica v jutranjem terminu le tega opravite v popoldanskem.

2. ČAS OBISKA od PONEDELJKA DO PETKA, največ 30 minut v naslednjih terminih:

od 9.00 do 9.30 ure

od 10.00 do 10.30 ure

od 14.00 do 14.30 ure

od 15.00 do 15.30 ure

Spoštovani svojci, vseslovenska situacija še vedno ni najbolj ugodna. V dveh mesecih so naši stanovalci in zaposleni doživeli celo paleto čustev, od strahu, žalosti, jeze, pa na koncu veselja in navdušenja ob skupnih zmagah in uspehih. Za zaposlene je bila to velika preizkušnja, obremenitev in nenazadnje stresna situacija. Ne glede na vse smo hvaležni za to izkušnjo, saj smo v ključnih trenutkih stopili skupaj in še enkrat pokazali, da zmoremo. Zato je v tem trenutku tudi pravi čas, da se jim zahvalim za vso požrtvovalnost in srčnost. Nikakor pa ne smemo pozabiti na vaše dobre misli in želje, ki so nam dajale zagon in motivacijo za naprej.  

Leto 2020 je bilo za vse nas težko in nova življenjska izkušnja. Želimo si, da s pozitivizmom in dobro voljo zakorakamo v leto 2021 in pozabimo na vse slabo. Ob prihajajočih praznikih vam želimo vse dobro, predvsem pa zdravja in sreče. Sreča ni samo beseda s petimi črkami, je veliko več. Srečni so tisti, ki to vedo. Mi smo srečni, da ste z nami. Naj bo leto 2021 za vse nas prijazno in bolj mirno.

                                                                             VODSTVO DOMA POD GORCO 

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.

Skip to content