V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi je moj Dom pod gorco.

OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

na začetku se vam še enkrat iskreno zahvaljujemo za vso vašo razumevanje in hkrati za vse pozitivne misli in besede. V DOMU POD GORCO lahko končno rečemo, da je posijalo sonce, saj nimamo dodatnih okužb in tudi večina stanovalcev, ki so preboleli virus je ozdravljenih. Trenutno je okuženih še 6 stanovalcev in 3 zaposleni. V ta namen imamo še vedno vzpostavljeno »rdečo – sivo cono« na enoti Spominčica, »sivo cono« v 2. in 3. nadstropju, prav tako pa smo v tekočem tednu iz »rdeče« v »sivo cono« vzpostavili 1. nadstropje. Izboljšanje trenutne situacije nam omogoča, da smo poleg izvajanje terapije na etažah, vzpostavili izvajanje specifične fizioterapije tudi v kabinetu fizioterapevtke.

Ob umirjanju situacije smo začeli z rahljanjem ukrepov, zato smo že v prejšnjem tednu pričeli s sprehodi stanovalcev po hodnikih. V sprehode so bili najprej vključeni stanovalci, ki so preboleli Covid, kasneje pa se jim bodo pridružili tudi preostali stanovalci. S koncem tedna bomo postopoma organizirali tudi sprehode na svežem zraku, zaradi varnosti v zelo okrnjenih skupinah.  

Verjamemo, da vaše najdražje že zelo močno pogrešate in si jih želite čimprej obiskati. Tudi mi imamo močno željo, da to možnost čimprej udejanjimo, zato vas iskreno prosimo še za kanček razumevanja, saj bodo obiski potekali v zelo okrnjeni izvedbi.

Z 8. 12. 2020 (torek) načrtujemo prve obiske za svojce, zato vas že sedaj prosimo, da se vsi skupaj strogo držimo vseh navodil in priporočil, kajti virus je še zelo močno prisoten po vsej državi, še posebej na našem območju. Obiski bodo za enkrat namenjeni stanovalcem 1., 2. in 3. etaže, žal pa še ne bodo izvedljivi za stanovalce enote Spominčica, kjer je še vedo vzpostavljena »rdeče – siva cona«. Naša največja želja je, da zaščitimo stanovalce, ki jim želimo, da bo ta praznični čas namenjen za srečo in ljubezen z vami, da jim omogočimo socialni stik, ki ga po tem napornem obdobju zelo potrebujejo. Prepričani pa smo, da bodo kmalu vaš »dotik« začutili tudi stanovalci enote Spominčica.

NAVODILA GLEDE OBISKOV:

1. OBISKI MORAJO BITI NAJAVLJENI VNAPREJ: Svojci lahko najavo obiska uredite po telefonu

ob ponedeljkih, sredah in petkih od 9.00 do 10.30 ure in od 13.30 do 15.00 ure.

Za najavo obiska pokličite na telefonsko številko: 041 / 466 – 838

KLICI SO MOŽNI OD PETKA, 4.12.2020.

Zaradi lažje organizacije dela, vas iskreno prosimo, da v zvezi z najavo obiskov kličete samo v zgoraj navedenem času. Sporočamo vam, da imamo v dnevu dva termina, če ne vzpostavite klica v jutranjem terminu le tega opravite v popoldanskem.

2. ČAS OBISKA od PONEDELJKA DO PETKA, največ 30 minut v naslednjih terminih:

  • od 9.00 do 9.30 ure

  • od 10.00 do 10.30 ure

  • od 14.00 do 14.30 ure

  • od 15.00 do 15.30 ure

Do nadaljnjega bo omogočen en (1) obisk tedensko na stanovalca. Obiski so omejeni na eno zdravo osebo (najožji družinski člani, prostovoljci, ki so že do sedaj obiskovali posameznega stanovalca), razen v primeru, da stanovalca obišče oseba, ki potrebuje pomoč tretje osebe.

Obiskovalci morajo ob vstopu v dom podpisati izjavo, da so bili v zadnjih 14 dneh zdravi in da v tem obdobju tudi niso bili v stiku z nobeno osebo, ki je imela znake okužbe oziroma je bilo kasneje ugotovljeno, da je okužena.

Ob vstopu v dom se vodi urejena kontrola obiskovalcev (razkuževanje rok, preverjanje morebitnih simptomov okužbe, merjenje temperature, spremljanje obiskovalca do točno določene lokacije obiska);

Obiskovalci morajo ob prihodu na obisk in v času obiska v notranjosti doma obvezno nositi kirurško zaščitno masko, ki prekriva usta in nos in si redno razkuževati roke. Zaščitno obrazno masko bodo ob srečanju nosili tudi stanovalci doma.

3. LOKACIJA OBISKOV:

  • Obiski bodo potekali v notranjem prostoru – domska jedilnica;

  • Obiskovalci in stanovalci v času obiska znotraj doma sedijo za vnaprej pripravljenim omizjem. Potrebno je upoštevati medsebojno razdaljo 1,5 metra;

  • Za vsakim obiskom bomo razkužiti površine, kjer sta obiskovalec in stanovalec sedela ter v primeru notranjega obiska prezračili prostor;

  • V primeru, da stanovalec ne more zapustiti svoje sobe, se obiske lahko izjemoma dovoli v sobi, po vnaprej določenem protokolu in vnaprejšnjo najavo.

Vljudno vas naprošamo, da ne prihajate nenajavljeni, saj želimo vse stanovalce in svojce pravično obravnavati, kateri si neskončno želijo vaše »bližine«.


O vseh nadaljnjih novostih vas bomo sproti obveščali preko e-pošte in naše spletne strani.


Hvala za vašo podporo in razumevanje.

                                                                           VODSTVO DOMA POD GORCO 

                                    

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.

Skip to content