V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi je moj Dom pod gorco.

OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

obveščamo vas, da je na današnji dan okuženih 31 stanovalcev in 4 zaposleni. Stanovalci, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje so napoteni v bolnišnico. Trenutno sta v bolnišnici dva stanovalca pozitivna na Covid-19. Situacija v domu se počasi umirja in stabilizira. Še vedno izvajamo tedenska testiranja vseh zaposlenih in tudi neokuženih stanovalcev.

V zadnjem času nam velikokrat kdo zastavi vprašanje, kaj bi pomagalo, da bi popolnoma in hitro omejili širjenje virusa. Po našem mnenju vsekakor boljša epidemiološka slika v samem okolju, orodje za odkrivanje okužbe pri asimptomatskih posameznikih (stanovalcih, zaposlenih), ki nimajo nobenih znakov okužbe s Covid-19 in zunanje enote za Covid-19 pozitivne stanovalce. Iz izkušenj drugih domov namreč izhaja, da je domovom, ki so stanovalce umaknili iz domov, uspelo zamejiti širjenje okužbe ter organizirati delovni proces na način, da so se stanovalci lahko po ozdravitvi vrnili v svoje sobe, ki jim pomenijo dom. Domovi smo že pred izbruhom epidemije skupaj s Skupnostjo socialnih zavodov Slovenije poudarjali in opozarjali oba pristojna Ministrstva, da domovi ne moremo vzpostavljati varnih rdečih con in do popolnosti preurediti prostore v ta namen (s strogim ločevanjem čistih in nečistih poti), saj nismo arhitekturno tako grajeni in opremljeni ter že v normalnih okoliščinah kadrovsko podhranjeni. Delo v rdeči coni je zelo zahtevno in zahteva veliko strokovnega znanja. Naši zaposleni so se hitro prilagodili na popolnoma drugačni sistem dela. In resnično, v vsej delovni opremi in celodnevnih delavnikih so pravi heroji, še posebej zato, ker s pozitivno energijo zrejo v prihodnost.   

V domu smo prejšnji teden intenzivno začeli z izvajanjem fizioterapije. Pri izvajanju so nam v veliko pomoč študentje 3. letnika fizioterapije Alme Mater, zato smo uspeli v fizioterapijo vključiti veliko število stanovalcev – skupno kar 71 stanovalcev. Tako skrbimo za krepitev  in ohranjaje mišične moči in vzdržljivosti, trening  koordinacije, zmanjševanje  mišično skeletnih bolečin in vzdrževanje hoje. Ob koncu meseca pa srčno upamo, da nam bo situacija v domu dopuščala izvajanje specifične fizioterapije v kabinetu. S fizioterapijo skušamo pri stanovalcih ohraniti njihovo samostojnost ter vplivati na dobro psiho fizično počutje.

Stanovalce skušamo »razvajati« tudi s sladkimi dobrotami, z več sadja, ter majhnimi pozornostmi. V zadnjem času dobivamo veliko prijaznih ponudb iz raznih društev in podjetij, ki želijo na svoj način pomagati domovom in stanovalcem z različnimi donacijami (sadje, keksi, prehranska dopolnila in ostale dobrote). Za njihovo srčno gesto smo jim neizmerno hvaležni. Ob tem pa je potrebno povedati, da tudi zaposleni v nabavni službi poskrbijo, da naši stanovalci dobijo več sadja, kakšne piškote ali čokolado iz trgovine.

Ker vemo, da je vaš stik s stanovalci zelo pomemben in da nekateri stanovalci nimajo telefonov, vas prosimo, da nam na elektronski naslov naše socialne delavke Andreje Pajenk (andreja.pajenk@dompodgorco.si) sporočite, v kolikor bi želeli, da z vami vzpostavimo video-klic. V tem primeru vas prosimo, da napišete vašo telefonsko številko, ime in priimek stanovalca/ke, da vas lahko pokličemo preko videoklica (VIBER).

Ponovno vas naprošamo, da v kolikor boste sorodnikom prinašali kakšne stvari, naj bodo le te zapakirane v originalno embalažo in položene v vrečko s pripisanim imenom in priimkom. Nikar ne prinašajte sveže hrane, sadja, saj bomo prineseno odložili v karanteno za 72 ur (tudi oblačila in obutev).

Stvari za stanovalce lahko prinašate od ponedeljka do petka od 9. do 11. ure in od 13. do 15. ure na recepcijo doma.

V kolikor želite informacije o zdravstvenem stanju ali počutju vašega svojca, lahko pokličete etažno medicinsko sestro na številko:

041-678-893 – pritličje 041-712-382 – 2 etaža

041-446-720 – 1.etaža 041-421-587 – 3.etaža

Vljudno vas prosimo, da zaradi poteka procesa dela ne kličete v času obrokov.

Sproti vas bomo o vseh novostih obveščali preko e-pošte in naše spletne strani.


Hvala za vašo podporo in razumevanje.


                                                                  VODSTVO DOMA POD GORCO 

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.

Skip to content