V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi je moj Dom pod gorco.

OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

obveščamo vas, da je na današnji dan okuženih 38 stanovalcev. Okuženih je tudi 14 zaposlenih. Stanovalci, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje, so napoteni v bolnišnico. Trenutno so v bolnišnici trije stanovalci pozitivni na Covid-19.

Zaradi tesnih stikov med stanovalci se je žal okužba na oddelku Spominčice razširila, saj je veliko težje ločiti stanovalce med seboj zaradi njihovih specifičnih potreb. Prav tako jih je težje zadrževati v njihovih sobah. Takšen ukrep bi zanje predstavljal preveliko psihično napetost in nemir. Vsi Covid-19 pozitivni stanovalci se dobro počutijo in naši zaposleni bodo v popolni zaščitni opremi skušali bivanje naših stanovalcev čim manj omejevati. Svojce Covid-19 pozitivnih stanovalcev telefonsko obveščamo o prisotnosti okužbe. Celotni oddelek Spominčice smo organizirali v sivo-rdečo cono.

Iz strani domskega zdravnika je vsem stanovalcem predpisan D vitamin, ki ga redno prejemajo. Dodatno nas je razveselila tudi donacija, ki jo bomo dobili iz podjetja Sensilab. Donirali nam bodo vitamin D za enomesečno uporabo vseh stanovalcev in zaposlenih.

Pomoč nam nudijo študentje tretjega letnika fizioterapije Alma Mater Europaea, ki s  fizioterapevtskimi metodami vzdržujejo in izboljšujejo psihofizične sposobnosti ter zmogljivosti stanovalcem, ki so že preboleli Covid-19 ter ostalim zdravim stanovalcem. Veseli smo tudi pomoči naše upokojene sodelavke gospe Gertrude in upokojene zdravnice gospe Magdalene Božič, prostovoljke iz Hospica, ki je na voljo za pogovore s stanovalci v rdeči coni. Vse študente sprotno testiramo s hitrimi testi. Prav tako poteka redno testiranje (tedensko) stanovalcev in zaposlenih.

Zagotavljamo vam, da je psihično in fizično počutje stanovalcev v rdeči coni dobro. Na martinovo soboto je s kozarcem mladega vina ob martinovi pojedini stanovalce rdeče cone razveselil tudi sam direktor doma. Kljub vsej zaščitni opremi so stanovalci prepoznali njegov pomirjeni glas in se ga razveselili. V pogovoru z njimi ugotavlja,  da  v večini razumejo situacijo, ki jo tudi dobro prenašajo.

Naši stanovalci bodo veseli tudi kakšne vaše razglednice ali pisma po pošti. Še naprej pa lahko sporočila ali slike pošiljate po elektronski pošti na naslov socialne delavke, ki jih bo z veseljem predala vašim najdražjim (andreja.pajenk@dompodgorco.si).

V kolikor boste sorodnikom prinašali kakšne stvari, naj bodo le te zapakirane v originalno embalažo in položene v vrečko s pripisanim imenom in priimkom. Nikar ne prinašajte sveže hrane, sadja, saj bomo prineseno odložili v karanteno za 72 ur (tudi oblačila in obutev).

Stvari za stanovalce lahko prinašate od ponedeljka do petka od 9. do 11. ure in od 13. do 15. ure na recepcijo doma.

V kolikor želite informacije o zdravstvenem stanju ali počutju vašega svojca, lahko pokličete etažno medicinsko sestro na številko:

041-678-893 – pritličje 041-712-382 – 2 etaža

041-446-720 – 1.etaža 041-421-587 – 3.etaža


Vljudno vas prosimo, da zaradi poteka procesa dela ne kličete v času obrokov.

Sproti vas bomo o vseh novostih obveščali preko e-pošte in naše spletne strani.


Hvala za vašo podporo in razumevanje.


               VODSTVO DOMA POD GORCO d.o.o.

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.

Skip to content