V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi je moj Dom pod gorco.

OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

najprej se vam iskreno zahvaljujemo za vaše dosedanje razumevanje in potrpljenje ter verjamemo, da nam boste zaupali tudi v prihodnje. Trenutno je vsem vam in nam najpomembnejša skrb za vaše najdražje, torej naše stanovalce, za katere se vsi skupaj zelo trudimo, da bi s čim manj stresa in napora preživeli te neprijetne trenutke. Predvsem se zavedamo stiske naših stanovalcev, ki jo doživljajo ob selitvah v različne cone. Žal pa je v dani situaciji to potrebno za zajezitev širjenja virusa. Vse usmeritve in navodila  še zmeraj dobivamo s strani koordinatorke in epidemiologinje dr. Božene Kotnik Kevorkijan, ki odreja tudi nadaljnje protokole jemanja brisov pri stanovalcih in zaposlenih.

Kljub vsem tegobam smo veseli, da nam je v domu uspelo vzpostaviti rdečo cono, da smo lahko vse naše stanovalce obdržali v njihovem »domačem« okolju in jim prihranili še dodatno stisko.

Na današnji dan je okuženih 36 stanovalcev ter 13 zaposlenih. Trije stanovalci okuženi s Covid-19 so potrebovali bolnišnično zdravljenje in bili napoteni v UKC Maribor. Žal so preminili trije stanovalci.

Da čim bolj zajezimo širjenje okužbe in zaščitimo zdravje vseh nas, izvajamo vse zaščitne ukrepe. Dvakrat dnevno tudi razkužujemo celotni dom s posebno napravo za dezinfekcijo zraka in površin. Naši zaposleni uporabljajo vso potrebno zaščitno opremo, ki jo imamo trenutno dovolj na zalogi. Za rdečo cono skrbi posebej izurjena ekipa, ki opravlja dvanajsturni delovnik.

Stanovalci se počutijo dobro in z razumevanjem in strpnostjo sprejemajo ukrepe, ki jih v domu še naprej izvajamo za preprečevanja širjenja okužb pri stanovalcih in zaposlenih.

Ker vemo, da je vaš stik s stanovalci zelo pomemben in da nekateri stanovalci nimajo telefonov, vas prosimo, da nam na elektronski naslov naše socialne delavke Andreje Pajenk (andreja.pajenk@dompodgorco.si) sporočite, v kolikor bi želeli, da z vami vzpostavimo video-klic. V tem primeru vas prosimo, da napišete vašo telefonsko številko, ime in priimek stanovalca/ke, da vas lahko pokličemo preko videoklica (VIBER).

Prav tako lahko na zgoraj navedeni elektronski naslov posredujete pisna sporočila ali fotografije, ki jih bomo z veseljem natisnili in predali našim stanovalcem.

V kolikor boste sorodnikom prinašali različna sredstva in nujne pripomočke, naj bodo le ti zapakirani v originalni embalaži in nato v vrečki s pripisanim imenom in priimkom. Nikakor ne prinašajte sveže hrane, sadja, saj bomo vse predmete oz. izdelke odložili v karanteno za 72 ur (tudi oblačila in obutev). Stvari za stanovalce lahko prinašate od ponedeljka do petka, od 9. do 11. ure in od 13. do 15. ure, na recepcijo doma.

O vseh novostih vas bomo sproti obveščali preko e-pošte in spletne strani.

Dom ostaja do nadaljnjega zaprt za zunanje obiskovalce. Takoj, ko bo možno zadostiti varne obiske, vas bomo o tem tudi obvestili.

Hvala za vašo podporo in razumevanje.

                                                                Vodstvo DOMA POD GORCO 

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.

Skip to content