V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi je moj Dom pod gorco.

OBVESTILO OBISKOVALCEM

Spoštovani svojci,

z veseljem vam sporočamo, da življenje znotraj našega doma poteka sproščeno, izvajamo aktivnosti, se družimo in ohranjamo domačnost.

Kljub vsemu pa se moramo zavedati, da večina naših stanovalcev v povezavi z zbolevanjem za korona virusno boleznijo spada med ranljivo skupino prebivalstva. V obdobju, ko epidemija nalezljive bolezni ni razglašena, moramo prav tako ravnati previdno in upoštevati ukrepe z namenom zmanjševanja tveganja ponovnega vnosa virusa SARS-CoV-2.

S strani Ministrstva za zdravje smo dne 13.7.2021 prejeli usmeritve vezane na obiske v socialnovarstvenih zavodih, ki narekujejo sledeče ukrepe:

1. OBISKI

 • Vsi obiskovalci se morate ob prihodu obvezno prijaviti na recepciji doma;

 • Obiske omogočamo obiskovalcem, ki imajo digitalno potrdilo o izpolnitvi PCT (so bolezen preboleli ali so bili polno cepljeni proti SARS-CoV-2 ali imajo negativen test na SARS-CoV-2);

 • Pri obiskovalcih, ki nimajo potrdila iz prejšnje alineje, izvajamo epidemiološko preverjanje kot do sedaj;

 • Število obiskovalcev se omeji na največ 2 zdravi osebi na stanovalca;

 • V kolikor prihajate iz dopusta ali obiska kraja, ki ima slabo epidemiološko sliko vas prosimo, da obisk preložite za obdobje 14 dni;

 • Obvezno je potrebno nositi zaščitno masko v notranjosti doma, si razkužiti roke in vzdrževati razdaljo do drugih stanovalcev in obiskovalcev;

 • Prosto sprehajanje po Domu ni dovoljeno. Zadržujete se lahko samo v sobi stanovalca, vsekakor pa priporočamo, da čas obiska preživite zunaj doma, na terasi kavarne ali v domskem parku. V dvoposteljni sobi je potrebno upoštevati vse preventivne ukrepe (zaščitna maska, razkuževanje rok, razdalja do sostanovalca).

Zaradi lažje organizacije dela, vas iskreno prosimo, da svojci, ki imate možnost, pokličete stanovalce na mobilni telefon in se dogovorite za uro obiska, da vas stanovalci pričakajo že v avli ali v kavarni. S tem se bomo izognili nepotrebnemu čakanju in zmanjšali frekvenco na recepciji. Za obisk nepomičnega stanovalca prosimo pokličite na etažo in zaposlene seznanite o predvidenem času prihoda.

2. ČAS OBISKA od PONEDELJKA DO NEDELJE :

Dopoldan od 9.30 – 11.30 ure

Popoldan od 13.00 – 19.00 ure

Vljudno vas prosimo, da skušate upoštevati zgoraj navedene ure in obisk prilagodite delovnim procesom v domu in ne prihajate v času nege in obrokov stanovalcev. V tem času namreč časovno ne utegnemo pripravljati stanovalcev na obisk oziroma izvajati transporta iz etaž na recepcijo doma.

3. IZHODI STANOVALCEV OZIROMA ODHODI DOMOV

 •  So mogoči ob predhodni individualni najavi v socialni službi ali vodji službe zdravstvene nege in oskrbe.

 • Ob najavi prosimo, da nas svojci seznanite s svojim statusom precepljenosti oziroma prebolelosti Covid-19 ali morebitnega tedenskega izvajanja testiranja.

 • V primeru, da ni realizirano ničesar od zgoraj navedenega, bomo stanovalce, ki še niso preboleli Covid-19 ali niso cepljeni ob vrnitvi v dom, namestili v sivo cono (soba 1.24 v 1 nadstropju doma) za obdobje 5 dni.  Šesti dan bo izveden PCR test,  v kolikor bo izvid negativen, bomo stanovalce premestili v matično sobo.

 • Obiskov v času namestitve v sivi coni ne omogočamo.

 4. KAVARNA

 • Strežba v zunanjem delu kavarne je na voljo tudi svojcem;

 • Skladno z novim Odlokom o začasnih omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, izdanega s strani Vlade RS, je potrebno za postrežbo v notranjem delu kavarne izpolnjevati PCT pogoj vse do izdanih nadaljnjih sprememb oziroma navodil.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje ter odgovornost pri izvajanju vseh uvedenih ukrepov in vas pozivamo, da na obisk prihajate popolnoma zdravi. Le tako bomo lahko zaščitili naše drage stanovalce in se izognili ponovnemu vnosu virusa SARS-CoV-2 v naš dom.

Predvsem pa vam želimo obilo prijetnih trenutkov v času druženja s svojimi bližnjimi.

                                                                                                                 VODSTVO DOMA POD GORCO 

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.

Skip to content