V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi je moj Dom pod gorco.

OBVESTILO O POTEKU OBISKOV V DOMU POD GORCO

Spoštovani svojci!

Ne glede na spodbudno umirjanje nevarnost širjenja virusa še ta vedno obstaja, zato jetreba dosledno upoštevati vse preventivne ukrepe za zajezitev širjenja okužb in postopno sproščanje. S ponedeljkom, 20.07.2020, smo ponovnoomogočili obiske zgolj ob predhodni najavi, vendar pa v zadnjem času zaznavamo vedno več neljubih dogodkov in pritiskov na zaposlene, zato smo se odločili, da vam pojasnimo nekatere ukrepe in opozorimo na nepravilnosti, ki se izvajajo.

NAVODILA GLEDE OBISKOV:

1. OBISKI MORAJO BITI NAJAVLJENI VNAPREJ: Svojci najavo obiska uredite po telefonu od ponedeljka do petka med 8.00 in 9.30 uro ali med 13.00 in 14.30 uroZa najavo obiska pokličite na telefonsko številko: 041 / 466 – 838.

Zaradi lažje organizacije dela, vas iskreno prosimo, da v zvezi z najavo obiskov kličete samo v zgoraj navedenem času. Telefoni so v navedenem časovnem terminu preobremenjeni, zato nekateri kličete večkrat in ne morete vzpostaviti linije. Sporočamo vam, da imamo v dnevu dva termina, če ne vzpostavite klica v jutranjem terminu le tega opravite v popoldanskem.

Vljudno vas naprošamo, da v zvezi z morebitnim nezadovoljstvom glede klicev, najave obiskov ipd. pokličete druge kontakte kot npr. socialno službo, tajništvo, recepcijo, da ne zasedamo telefona, ki je namenjen organiziranju obiskov. Klicev ne vračamo, ker je takoj po zaključenem klicu, vzpostavljen že novi.

2. ČAS OBISKA:            od ponedeljka do sobote med 9.00 in 17.15; po vnaprej določenem časovnem terminu, trajanje največ 45 minut.

 • Vljudno vas naprošamo, da ne prihajate nenajavljeni, ker je delo organizirano in nam to povzroča dodatne težave in s tem kršenje etičnih načel v socialnem varstvu, saj želimo vse stanovalce in svojce enakopravno obravnavati. Prav tako vas prosimo, da ob nedeljah ne prihajate na »skrite« obiske.

 • Obiski so omejeni na eno zdravo osebo (najožji družinski člani, prostovoljci, ki so že do sedaj obiskovali posameznega stanovalca), razen v primeru, da stanovalca obišče oseba, ki potrebuje pomoč tretje osebe.

 • Obiskovalci morajo ob vstopu v dom podpisati izjavo, da so bili v zadnjih 14 dneh zdravi in da v tem obdobju tudi niso bili v stiku z nobeno osebo, ki je imela znake okužbe oziroma je bilo kasneje ugotovljeno, da je okužena.

 • V primeru, da ste dopustovali v tujini, kjer je prisotnost večjega števila okužbe (npr. Hrvaška, Srbija, Črna Gora, Makedonija in ostalo) vas prosimo, da obisk stanovalca preložite vsaj za en teden.

 • Zaznavamo, da nekateri svojci prihajate na obisk direktno iz potovanj, dopustov, zato vas prosimo, da upoštevate priporočila in preložite obisk. Zavedati se moramo, da obiskovalci tako kot vsi ostali, ki vsakodnevno prihajamo v dom, pomenijo podobno nevarnost za prenos okužb, zato je cilj vseh nas najti ravnovesje med varovanjem življenja in zdravja stanovalcev ter pravico do socialnih stikov, ki so za zdravje človeka zelo pomembni.

 • Ob vstopu v dom se vodi urejena kontrola obiskovalcev (razkuževanje rok, preverjanje morebitnih simptomov okužbe, merjenje temperature, spremljanje obiskovalca do točno določene lokacije obiska);

 • Vsakokratno merjenje temperature in vsi navedeni ukrepi so v skladu z varovalnimi ukrepi NIJZ-a, ki jih bomo dosledno upoštevali, saj v prvi vrsti skrbimo za stanovalce, zaposlene, k čemur morate prispevati tudi sami.

 • Obiskovalci morajo ob prihodu na obisk in v času obiska v notranjosti doma obvezno nositi svojo obrazno masko, ki prekriva usta in nos in si redno razkuževati roke.

 • Prosimo, da upoštevate navodila NIJZ in stanovalcem prinašate čim manj stvari oziroma le nujno potrebne (sadje in hitro pokvarljiva živila naj bodo pakirana v embalaži, katero zunanjost lahko razkužimo pred predajo stanovalcem).

3. LOKACIJA OBISKOV:

 • Obiski bodo potekali na zunanjih površinah –  na terasi kavarne, hkrati pa bodo omogočeni tudi sprehodi v domskem parku.

 • V primeru slabega vremena ali visokih temperatur se obiski izvedejo v notranjem prostoru – domska jedilnica;

 • Obiskovalci in stanovalci v času obiska znotraj doma sedijo za vnaprej pripravljenim omizjem. Potrebno je upoštevati medsebojno razdaljo 1,5 metra;

 • Za vsakim obiskom bomo razkužiti površine, kjer sta obiskovalec in stanovalec sedela ter v primeru notranjega obiska prezračili prostor;

 • V primeru, da stanovalec ne more zapustiti svoje sobe, se obiske lahko izjemoma dovoli v sobi, s predhodno najavo ob klicu.

Zavedamo se številnih izzivov in težav pri izvajanju in organiziranju teh ukrepov, zato vas prosimo, da glede obiskov upoštevate podana navodila, saj bomo lahko le na tak način zagotovili varnost naših stanovalcev in vaših bližnjih. Želimo biti do vseh enakopravni, zato pri obiskovanju izjem ne bomo delali.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje ter vam želimo obilo prijetnih trenutkov v času druženja s svojimi bližnjimi.

Pomembno je, da v teh časih sodelujemo z roko v roki in vsi skupaj naredimo največ za dobrobit naših stanovalcev. Trudimo se, da bi na vsak način preprečili vnos morebitne okužbe v naše okolje, zato vas prosimo za strpnost in razumevanje podanih navodil.

  Z veseljem vas pričakujemo in vam želimo vse dobro.

                                                                                Vodstvo Doma pod gorco

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.

Skip to content