V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi je moj Dom pod gorco.

OBVESTILO GLEDE IZHODOV IN OBISKOV STANOVALCEV

Spoštovani svojci,

v zadnjem času smo zaznali povečanje izhodov stanovalcev ob spremstvu svojcev brez predhodnega obvestila zaposlenih, kar je neprimerno in neodgovorno dejanje, saj s tem početjem ne moremo voditi evidence stikov in nimamo kontakta glede obveščanja v primeru pojava okužbe Covid-19.

Vedno več je namreč izraženih želja, da bi svojci stanovalce odpeljali iz Doma z namenom družinskega praznovanja, sprehodov, obiskov ostalih sorodnikov in podobno. Prosimo vas, da tehtno premislite, v kolikor so ti izhodi stanovalcev resnično nujni. V primeru, da se za izhod stanovalca kljub vsemu odločite, je potrebno upoštevati vsa priporočila in s tem vezane varovalne ukrepe.

Glede na porast okužb s Covid – 19 na državnem nivoju, kot tudi primeri vnosa okužbe v posamezne druge domove starejših, smo stanovalcem svetovali, da ne odhajajo iz Doma, v kolikor to ni nujno potrebno.

Svojci, ki se odločite za izhod stanovalcev izven Doma, morate svoj namen obvezno predhodno najaviti osebi, ki sprejema naročila obiskov in odhodov stanovalcev.

 • Najavo obiska ali odhoda uredite po telefonu

 • od ponedeljka do petka med 8.00 in 9.30 uro ali med 13.00 in 14.30 uro.

 • Za najavo pokličite na telefonsko številko:041 / 466 – 838.

 • Najava obiska ali odhod stanovalca izven doma se ureja za tekoči teden.

 • Ob odhodu stanovalca svojci podpišejo izjavo, da boste v času izhoda zanj poskrbeli in upoštevali vse priporočene varovalne ukrepe vezane na preprečevanje okužbe s Covid – 19.

Zavedati se moramo, da naši stanovalci sodijo med najbolj ranljivo populacijo, ki jo je potrebno še posebej zaščititi, četudi to pomeni poostritev določenih ukrepov.

Nihče od nas si ne želi, da se nam zgodi situacija, kot se je v nekaterih domovih ob vnosu okužbe Covid – 19 v njihov dom. Njihova situacija namreč ni rožnata za stanovalce in zaposlene, niti za svojce. Zaradi prisotnosti okužbe so ti domovi primorani popolnoma prepovedati obiske in izhode stanovalcev. V enem izmed teh domov je situacija izredno kritična, saj je ostalo zgolj 20 zaposlenih, ki so primorani v celoti skrbeti za 150 stanovalcev.  

Da se izognemo tovrstni situaciji vas ponovno prosimo, da glede obiskov ali izhodov upoštevate podana navodila, saj bomo lahko le na tak način zagotovili varnost naših stanovalcev in vaših bližnjih.

ČAS OBISKA je od ponedeljka do sobote med 9.00 in 17.15 po vnaprej določenem časovnem terminu. Obisk traja največ 45 minut.  

 • Najava obiska se ureja za tekoči teden. Obisk enega stanovalca s strani sorodnikov je možen maksimalno 3 x tedensko z namenom, da ima čim več svojcev možnost prostega termina za obisk.

 • Obiski so omejenina eno zdravo osebo. Obiske otrok in mladostnikov odsvetujemo.

 • Obiskovalcimorajo ob vstopu v dompodpisati izjavo, da so bili v zadnjih 14 dneh zdravi in da v tem obdobju tudi niso bili v stiku z nobeno osebo, ki je imela znake okužbe oziroma je bilo kasneje ugotovljeno, da je okužena.

 • V primeru, da ste dopustovali v tujini, kjer je prisotnost večjega števila okužbe (npr. Hrvaška, Srbija, Črna Gora, Makedonija in ostalo) vas prosimo, da obisk stanovalca preložite vsaj za en teden. Zavedati se moramo, da obiskovalci tako kot vsi ostali, ki vsakodnevno prihajamo v dom, pomenijo podobno nevarnost za prenos okužb, zato je cilj vseh nas najti ravnovesje med varovanjem življenja in zdravja stanovalcev ter pravico do socialnih stikov, ki so za zdravje človeka zelo pomembni.

 • Ob vstopu v dom se vodi urejena kontrola obiskovalcev(razkuževanje rok, preverjanje morebitnih simptomov okužbe, merjenje temperature, spremljanje obiskovalca do točno določene lokacije obiska). Vsakokratno merjenje temperature in vsi navedeni ukrepi so v skladu z varovalnimi ukrepi NIJZ-a, ki jih bomo dosledno upoštevali, saj v prvi vrsti skrbimo za stanovalce, zaposlene, k čemur morate prispevati tudi sami.

 • Obiskovalci morajo ob prihodu na obisk in v času obiska v notranjosti doma obvezno nositisvojo obrazno masko, ki prekriva usta in nos in si redno razkuževati roke.

 • Obiskovalci morajo v času sprehoda ali telesnega stika s stanovalcem obvezno nositi obrazno masko ali zagotavljati medsebojno razdaljo 1,5 m.

Prosimo, da upoštevate navodila NIJZ in stanovalcem prinašatečim manj stvarioziroma lenujno potrebne(sadje in hitro pokvarljiva živila naj bodo pakirana v embalaži, katero zunanjost lahko razkužimo pred predajo stanovalcem).

Zaposleni smo skupaj z vami v preteklih mesecih vložili ogromno znanja, truda in energije v preprečevanje vnosa okužbe COVID -19 v naš dom. Vaša takratna podpora in razumevanje nam je pomagala pri vzpostavitvi preventivnih ukrepov ter omogočala nemoteno delo znotraj doma. Res bi bilo škoda, da bi morebitna kršitev navodil predstavljala nevarnost za okužbo in bi s tem izpostavili tveganje za naše stanovalce. Ob morebitnem neupoštevanju navodil, si pridržujemo pravico do prekinitve obiskov.

Lepo vas pozdravljamO in vam želimo vse dobro.

                                                                           Vodstvo DOMA POD GORCO 

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.

Skip to content