V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi
je moj Dom pod gorco.

Kaj je poslanstvo zaposlenih v kuhinji?

»Naše najpomembnejše delo je naše vsakdanje življenje.« John Cage

Preprosto rečeno: skrbimo za prehrano vseh naših oskrbovancev v DOMU POD GORCO. Kadar je vse enostavno, je v bistvu dorečeno. Takrat smo vsi zadovoljni. Tako je tudi s prehrano naših starostnikov, kjer moramo upoštevati posebnosti in spremembe, ki jih prinaša staranje, kronične in druge bolezni ter različna stanja kot je omejeno gibanje starostnikov. Zadostiti množici različnih okusov, navad in zahtev, ki so seoblikovale celotno življenje naših starostnikov in so sedaj takšne,kot so, in hkrati zadostiti v prvi vrsti zahtevi zdrave in uravnotežene prehrane, je cilj in pot, po kateri hodimo vsak dan.Naša usmeritev je čim bolj kvalitetna, okusna, raznolika, zdrava, uravnotežena prehrana s čim večjim delom ekološke, lokalno pridelane hrane.

Kdo smo zaposleni v kuhinji in kakšne so naše naloge?

V kuhinji poteka delo pod vodstvom vodje kuhinje, s sodelovanjem ostalih kuharjev in slaščičarjev ter kuhinjskih pomočnikov. Naša naloga je priprava obrokov v skladu z jedilnikom, ki ga oblikuje vodja kuhinje, razdelitev hrane po posameznih gospodinjskih skupnostih in vzdrževanje čistoče opreme in kuhinje v celoti.


Simona REPINA, vodja kuhinje
Kontakt:

simona.repina@dompodgorco.si

Telefon: 02 480 56 92
GSM: +386 (0) 31 332 387


Vodja kuhinje skrbi za sestavo jedilnikov za vse obroke v dnevu, naročanje potrebnih sestavin in optimalno porabo kvalitetnih materialov pri pripravi hrane. Načrtuje delo v kuhinji, aktivno vodi delovni proces v kuhinji in skrbi za pravočasno in kvalitetno prehrano oskrbovancev. Sodeluje v skupnih sestankih z oskrbovanci glede sestave jedilnikov.