V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi
je moj Dom pod gorco.

Torta Dom pod Gorco

Torta bogatega sadnega okusa in prelestne vanilije. Dve plasti svetlega biskvita, v katerega se je »ujela« vanilijeva krema. Torta, ki si je nadela na glavo »klobuk« iz ananasa in borovnic, prelitih z želejem.

Image title

Čokoladna torta

Čokolade v čokoladni torti enostavno ne more biti preveč. Torta za vse »čokoladoholike« in vse, ki ne razumete te neskončne želje po čokoladi. Morda boste razumeli. Štiri plasti temnega biskvita, razkošno premazane s štirimi plastmi smetane s čokolado. Je lahko obliv drugačen kot … čokoladen? Seveda ne!

Image title

Višnjeva torta: morda jo poznate z drugim imenom kotvišnjevo torto iz Schwarzwälda ali torto Temni gozdiček z višnjami, a pri nas se je udomačilo zanjo čisto preprosto ime. Višnjeva torta.Torta iz treh plasti temnega biskvita, katerega okus nadgradita dve plasti smetane z višnjevim polnilom. Seveda, višnja kot »pikica na i« mora biti.

Image title

Sacher torta

Klasika med izbranimi mora biti. Tako kot ni obiska Dunaja brez Sacher torte, ni kataloga tort DOMA POD GORCO brez njenega visočanstva. Čokoladna torta iz polnega, čokoladnega biskvita, polnjena z marelično marmelado in oblita s čokolado. Še napis njenega visočanstva »Sacher« in po vaši želji lahka smetana. In to je to. Saherca!

Image title

Cimetova torta z dušenimi jabolki

Obstaja bolj naravna kombinacija kot so dušena jabolka in cimet? Če se združita v torti, kjer se temni biskvit oblije s cimetovo kremo,svetli biskvit obloži z dušenimi jabolki in vse skupaj premaže ponovno s cimetovo kremo, je prepletanje okusov enostavno neprekosljiv. Za vse, ki ljubite cimet in vse, ki imate radi jabolka. Spomin na otroštvo.

Image title

Piškotek torta

Piškotke imamo vsi radi. Namesto piškotov poskusite piškotek torto iz štirih plasti svetlega biskvita, katerih okus obogati smetana z okusom piškotek in polnilo piškotek. Vse skupaj prelito s čokolado in okrašeno s … piškotkom seveda!

Image title

Torta Jogurt - gozdni sadeži

Osvežujoča torta z jogurtom iz treh plasti svetlega biskvita, polnjena s smetano z okusom jogurta gozdni sadeži in gozdnimi sadeži. Maline,borovnice in jagode. Lahkoten, osvežilen sadni okus.

Image title

Malinina torta z malininim želejem

Če imate radi maline, potem je za vas malinina torta z malininim želejem. Torta iz dveh plasti svetlega biskvita, polnjena s smetano jogurt malina, bogato obložena z malinami in prelita z malininim želejem. Kolikokrat smo ponovili maline? Neskončni okus maline samo za vas!

Image title

Diabetična skutina torta

Sladko je lahko sladko tudi za vse, ki ne smejo sladko. Diabetična skutina torta je odgovor na nerešljivo uganko, kako si privoščiti sladko in ne sladkobno grešiti. Krhko testo s pečeno skutino kremo. Enostavno, a fantastično!

Image title

Torta čokolada – malina

Pregrešna kombinacija čokolade in maline se skriva v torti čokolada – malina. Tri plasti temnega biskvita, med katere smo ujeli plast čokoladne smetane z malinami in nato samo plast čokoladne smetane,samo torto pa prelili s čokolado.

Image title

Punč torta

Nekateri so za vroče, drugi so za punč. Med dve plasti svetlega biskvita se razkošno razteguje punč polnilo, ki daje punč torti tisti poseben okus. Še beljakovinski preliv in… voila!

Image title

Karamelna torta

Karamela ima tako poln, značilen okus, da se zanjo najbolj poda svetli biskvit. Štiri plasti svetlega biskvita smo napolnili s smetano z okusom karamele in dodali za popoln karamelni okus še plast same karamele.

Image title