V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi je moj Dom pod gorco.

Vratolomna vožnja do Moskve in Pariza

Pot bo prijetna a naporna. V tako kratkem času se bomo podali, v besedi in sliki, do znamenite ruske prestolnice, se obrnili proti vzhodu in pristali v mestu ljubezni, Parizu. Dve magični prestolnici, ki očarata vsaka na svoj način. Prava paša za oči je Cerkev Vasilija Blaženega, ki stoji na južni strani Rdečega trga in je najbolj znana mojstrovina ruske arhitekture. Ko jo prvič vidiš, imaš občutek, kot da si v kaki pravljici ali pa v Disneylandu. Rdeči trg, ki se nahaja zraven katedrale, je najslavnejši in hkrati osrednji trg v Moskvi. Od leta 1991 je uvrščen na UNESCOV seznam svetovne dediščine.Veliko obiskovalcev mesta si želi videti moskovski Kremelj (trdnjavo), ki je rezidenca trenutnega ruskega predsednika Vladimirja Putina. Ne daleč stran od Kremlja, ob reki Moskvi, se nahaja največja pravoslavna katedrala Kristusa Odrešenika. Je najvišja pravoslavna cerkev na svetu, ki v višino meri 103 metre in po nekaterih ocenah sprejme več kot 5000 vernikov. Moskva se prav tako ponaša z eno najpomembnejših opernih in baletnih hiš na svetu.

Na drugi strani pa mesto Pariz, kjer lahko uživajo pohajkovalci in sladokusci, pa tudi mojstri življenja, ljubitelji velike umetnosti ter nepoboljšljivi romantiki. Pariz je mesto, ki nikoli ne izgubi svojega šarma. Mnoge čudovite stavbe, Sveta kapela, Louvre, univerza Sorbona in katedrala Notre-Dame dajejo mestu svoj pridih. Louvre je eden najpomembnejših muzejev na svetu, katedrala Notre-Dame je ena najpomembnejših zapuščin gotske arhitekture, Eifflov stolp je s svojimi 320 metri veljal za najvišjo stavbo, spektakularna bela silhueta bazilike Sacre-Coeur bdi nad Parizom, Napoleonov slavolok, ki slavi zmage v bitkah, ponosno stoji na vrhu Elizejskih poljan.

Tako hitro bomo drveli kot je vožnja s podzemno železnico v Moskvi, ki velja za najlepši metro na svetu. Hitro, vendar varno. Bi se nam tudi vi pridružili pri tej vratolomni hitrosti skozi prestolnici? Vabljeni, v soboto, 19. maja 2018, ob 9.30 v jedilnici DOMA POD GORCO z našimi prijatelji iz Leo kluba Maribor

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.

Skip to content