V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi je moj Dom pod gorco.

Septembersko razpoloženje v DOMU POD GORCO

September ali kimavec je 9. mesec v gregorijanskem koledarju in ima 30 dni. Ali ste vedeli, da se september vsako leto začne na isti dan v tednu kot december? Ne? Tudi mi ne!

September je mesec, ko je poletje že skorajda za nami. Konec počitnic in začetek novega šolskega leta, ki prinaša precej sprememb v dnevni rutini naših otrok in staršev. Je mesec, ko narava že poskrbi za lepotne preobrazbe na vrtovih, travnikih, gozdovih. Dnevi so krajši in marsikatero jutro je preplavljeno z jutranjimi meglicami.

Torej čas, ko so na vidiku nova pričakovanja, vznemirjenja, novi izzivi. V mesecu septembru pa se pričenja tudi jesenko dogajanje v DOMU POD GORCO

Da bi povečali ozaveščenost bolezni in zmanjšali stigmo, ki spremlja bolnike, je september že tretje leto zapored razglašen za mednarodni mesec Alzheimerjeve bolezni, svetovni dan te bolezni pa je 21. september, ki ga bomo obeležili tudi pri nas. Ponovno se bomo družili ob kuharskih uricah, tomboli, bridžu, na kavicah z upravo, z učenci OŠ Janka Padežnika. V goste bomo ponovno povabili številne glasbene in pevske skupine, predavatelje iz Pokrajinskega muzeja Maribor, sodelovali v projektu Očistimo Slovenijo, se družili pri obiranju grozdja iz potomke najstarejše trte in doživeli številne druge dogodivščine. O vseh vas bomo sproti obveščali…zato ostanite z nami tudi to jesen.

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.

Skip to content