V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi je moj Dom pod gorco.

Otvoritev likovne razstave Ervina Hartmana in nastop vrtca Studenci

Ervin Hartman je morda bolj poznan kot glasbenik, a v naš DOM POD GORCO prihaja z razstavo svojih slik kot ljubiteljski slikar. V ponedeljek, dne 05.septembra 2016, bo ob 10.00 uri v športnem centru otvoritev razstave njegovih slik. Otvoritev bodo s svojim petjem in plesom popestrili otroci iz vrtca Studenci.

Ker boste lahko Ervina Hartmana spoznali na razstavi kot slikarja, naj povemo nekaj o njem kot glasbeniku oziroma godbeniku. Prihaja iz glasbene družine. Že pri štirih letih je igral harmoniko, kmalu tudi trobento in tolkala ter začel igrati v pihalnem orkestru KUD Pošta Maribor, ki ga je vodil njegov oče, Ervin Hartman starejši. Ta ga je navdušil tudi za rog. Ervin Hartman je dirigent in soustanovitelj Ljubiteljske glasbene šole KUD Pošta, njen uspešen ravnatelj, in dobitnik častnega prstana (2012) za izjemne dosežke na področju slovenskega godbeništva. Bil je med ustanovitelji Združenja pihalnih orkestrov Slovenije (leta 1995 se je preimenovalo v Zvezo slovenskih godb), ki je povezalo 140 godbenih sestavov v Sloveniji in zamejstvu. Kot član vodstva, član in sodelavec številnih komisij in delovnih teles tega združenja, več let predsednik, je skrbel za kakovost godbeništva v Sloveniji. Ervin Hartman je bil dva mandata tudi podpredsednik mednarodne zveze pihalnih orkestrov CISM. Pripomogel je k ustanovitvi in razvoju mednarodnega tekmovanja pihalnih orkestrov v Velenju. Ob ljubiteljskem delu v godbeništvu je ustanovil Založbo Hartman. Sedaj tudi predava na mednarodnih simpozijih in kot žirant sodeluje na domačih in mednarodnih tekmovanjih pihalnih orkestrov. Razen na umetniškem in organizacijskem področju je aktiven tudi kot skladatelj, aranžer, raziskovalec, ljubiteljski slikar in glasbeni založnik.

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.

Skip to content