V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi je moj Dom pod gorco.

Oktober – mesec raznolikosti v DOMU POD GORCO

Izvirno slovensko ime za oktober je vinotok, hrvaško je listopad,  prekmursko pa vsesvešček in tudi oktober. Staro slovensko ime za oktober je poleg vinotoka tudi kozoprsk. Zaradi nespodobnega pomena, saj pomeni parjenje koz, je prevladala oblika vinotok, ki povzema naravne zakone iz rastlinske pridelave. Sredi 16. stoletja ga je Primož Trubar določil za mesec oktober.

Oktober je tu in z njim obarvano listje. Narava se je odela v čudovite barve… razveseljuje nas s prvimi jesenskimi plodovi. Oktober bi lahko primerjali s prehodom skozi območje neomejenih možnosti in novih priložnosti. Življenje nas včasih kar ”prime in premakne”. Zatorej bomo v mesecu oktobru v družbi naših varuhinj, ki bodo izvajale številne aktivnosti po posameznih gospodinjskih skupnostih, v UKC Maribor predali punčke iz cunj izpod rok naših kreativnih stanovalk, se družili s svojci in stanovalci v popoldanskih srečanjih po posameznih etažah, izvajali vaje SIMBIOZE, obeležili mesec požarne varnosti, se v okviru projekta Etno caffeja odpravili v druge kraje,  v goste povabili psihiatrinjo Katarino Čeranić Ninić, ki nam bo predavala o stanju demence in zdrave prehrane ter še veliko več. Zatorej vabljeni v našo družbo in ostanite z nami.

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.

Skip to content