V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi je moj Dom pod gorco.

NOVEMBER – navidezno miren, vendar aktiven

November ali listopad je enajsti in predzadnji mesec v koledarju. Je mesec, ko narava še z zadnjmi listi pokrije tla, leže k počitku in se pripravi na zimo. Mesec, ko se zbudimo v megleno, mrzlo jesensko jutro. Otroci že nestrpno pričakujejo sneg, mame se pripravljajo na praznike, moški pa si puščajo brke – vse to je mesec movember, pravzaprav november. V Sloveniji je mesec november čas, ko želimo osveščati o zasvojenosti, spodbujati k dialogu in reševanju problemov ter poudariti pomen preventivnih dejavnosti na področju preprečevanja in zmanjševanja zasvojenosti.

V DOMU POD GORCO se bomo poleg običajnih tedenskih dogodkov (pevske vaje, tombola, bridge…) dotaknili tudi številnih drugih. Najprej bomo v mesec november zakorakali po modni pisti z izbranimi manekeni in manekenkami, praznovali Martinovo, se z dramsko sekcijo Vedrina spomnili del Alojza Gradnika, obiskali nas bodo Dvorjanski muzikanti, Rdeči noski, skupaj z učenci Srednje trgovske šole iz Maribora bomo tradicionalno izdelovali adventne venčke, se ob koncu meseca poveselili s slavljenci meseca novembra in odkorakali v domski kino. Vse to in še več, kljub hladnejšim temperaturam, bo vročina naraščala, zato ostanite z nami tudi v mesecu NOVEMBRU. Izkoristite vse sončne žarke, ki jih bo dala narava in ne pozabite na gibanje.

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.

Skip to content