Na pustno soboto, 06. februarja 2016, bodo kot vsako leto do sedaj stanovalci in varuhinje pekli pustne krofe. Saj veste, kaj pravijo, kajne? »Pust je masten okoli ust!« Brez pustnih krofov, polnjenih s sladko marmelado in posutih s sladkorjem, pust ni zares pust. Naše drage stanovalke so seveda izkušene »krofovke«, saj so napekle v življenju stotine krofov. Za otroke, vnuke in seveda vse pustne šeme, ki so potrkale na vrata s vprašanjem: »Ali imate kaj za pusta hrusta?« Če hoče družina srečo in obilje, potem pustne šeme ne smejo oditi iz hiš brez sladkih krofov. Od kod krofi? Kdo bi vedel? Prav gotovo izhaja beseda krof iz nemške besede “Krapfen”, čeprav jih v Nemčiji imenujejo tudi Berliner. Morda pa je res za krofe »kriva« ljubezen in so nastali, ko je zaljubljena kuharica namesto v pečico dalo testo za kruh v ponev z vročo mastjo. Pa saj ni zares pomembno, kajne? Pridite! Na pustno soboto pečemo krofe!