V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi je moj Dom pod gorco.

Ettno cafe – Prelepa Gorenjska je poklon deželi in ljudem…

Gorenjska je gorata alpska pokrajina v severozahodnem delu Slovenije. Velika večina skoraj istočasno, ko pomisli na Gorenjsko, pomisli tudi na Triglav, na blejsko kremno rezino, na različne soteske, jezera in še bi lahko naštevali. V okviru sedaj že stalnega projetka Etno caffe-ja nas tokrat pot vodi na Gorenjsko, kjer gore so…

Ob 9. uri bo v kuhinjskem kotičku športnega centra zadišalo po peki. Dijaki z Izobraževalnega centra Piramida bodo pripravili slastne kvašene flancate. Značilno je, da so prebivalci te slovenske pokrajine v sodobni čas prenesli številne posebnosti vsakdanje in praznične prehrane svojih prednikov. Žganci iz koruzne moke, v zimskem času okusne koline, zelje in repa, sladki štruklji in izvrstne potice predstavljajo samo nekaj izbranih posebnosti kulinarične palete Gorenjske, ki jih bomo predstavili in zaužili v domu. Dan pa ne bo minil brez dobre gorenjske pesmi ob zvokih harmonike, ki jo bodo v avtohtonih gorenjskih narodnih nošah zapeli pevci KUD Svoboda iz Bistrice ob Dravi.

In vse to v sredo, 29. 11. 2017 ob 16. uri v jedilnici DOMA POD GORCO izpod rok naše kreativne delovne inštruktorice Suzane in naših kuharskih mojstrov. Dober tek in na zdravje!

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.

Skip to content