V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi je moj Dom pod gorco.

Etno caffe raznolike Rusije

Bi radi pobliže spoznali Rusijo, njeno bogato tradicijo in kulturo, odkrili skrivnosti ruske duše? 

Pridružite se nam v ponedeljek, 8. oktobra 2018, od 9.30 dalje v kuhinjskem kotičku športnega centra DOMA POD GORCO. V sodelovanju z ruskim centrom v Mariboru bomo spoznavali rusko kulinariko in rusko kulturo. Kulinarično dobroto, ki nam jo bodo naši gostje pripravili je ruska šarlota. Ruska kuhinja je ena izmed najbolj barvitih svetovnih kuhinj in vsaka jed ruske kuhinje je mojstrovina kulinarične izkušnje zase, npr. kadeči boršč s kislo smetano, rumene palačinke z rdečim kaviarjem, marinirane gobice, hrustljave slane kumarice…sliši se mamljivo. Nadaljevali bomo ob 16. uri v jedilnici s predstavitvijo ruske kulture

Nekaj napotkov za obisk Rusije:

Na obisk ne pridite praznih rok, saj bi Rusi to lahko razumeli, kot da vam ni mar zanje.

Nikar obuti po preprogi, ruska stanovanja so polna lepih preprog, zato se stanovalci ob vstopu vedno sezujejo. Copate ponudijo tudi gostom, zato je zaželeno, da jih uporabite.

Zdravica »na zdravje«, kot jo uporabljamo pri nas, v Rusiji ni primerna. Rusi namreč rečejo (na zdorovje) takrat, ko sem jih kdo zahvali za hrano. Ob pitju pa rečejo: Za vas.

Pravi kavalirji, Rusi menijo, da so moški fizično močnejši kot ženske, zato ne pustijo, da ženske nosijo težko prtljago, in v tem primeru vedno priskočijo na pomoč. Če moški tega ne stori, je nevljuden.

To spletno mesto uporablja piškotke za namen izboljšave delovanja spletnega mesta. Več informacij najdete v naših pravilih o rabi piškotkov.

Skip to content