V sredo, 14.septembra 2016, prirejamo Kuharsko urico z Višjo strokovno šolo za gostinstvo in turizem v športnem centru v I. nadstropju v okviru našega, sedaj že stalnega projekta, Etno Caffe. Tokrat nas čaka Italija. Ravno prav vroča, sončna, živahna, brbotajoča od zvokov, barv, okusov in pisanosti, po počitniškem avgustu. Na našem popotovanju, na katerem smo “prepotovali” že kar lep košček sveta, se tokrat ustavljamo pri naših živahnih zahodnih sosedih. Italija, ki je prav gotovo poznana še posebej po svoji kulinariki. Italijanska kuhinja je že davno preplavila meje Italije in postala tudi priljubljena kuhinja marsikoga med nami. Italijani uživajo ob dobri hrani, znajo ujeti svoj trenutek, pa naj bo to ob kavi, aperitivu, testeninah, čudovitih sladicah, tartufih … »Italijani jemo enako, kot se ljubimo« . Tako pravijo Italijani. Z užitkom in počasi! Kdo ne pozna njihove pizze, 1000 testenin na 1000 načinov, rižote, morskih sadežev… Italijani so tisti, ki so iznašli sladoled. Najbolj znana sladica v Italiji? Tiramisu, katerega ime pomeni »opomoči si« zaradi močne kave, ki je sestavina te sladice. Morda je kava brazilska, kolumbijska, a pijemo italijansko ekspresno kavo in kapučino. Seveda so tudi značilna rdeča in bela vina Italije od chiantija, barbere, pinota, vernaccia, soave, verdicchia do fragolina. Z veseljem si bomo katero od značilnih jedi Italije pripravili sami oziroma jo bodo skupaj s stanovalci pripravili študenti Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem. Vedno znova uživamo v ohranjanju tradicije in spoznavanju drugih kultur ter običajev.